Шофьори на камиони в САЩ готвят мащабен протест срещу задължителната ваксинация

...
Шофьорите на камиони в САЩ подготвят мащабни протести по примера
Коментари Харесай

Шофьорите на камиони в САЩ подготвят мащабни протести по примера на колегите си от Канада, които от седмици протестират срещу изискването за задължителна ваксинация срещу коронавируса. Това е предупредило Министерството на вътрешната сигурност на САЩ (DHS), съобщи вестник The Hill.

„Министерството получи съобщения, че шофьорите на камиони планират да блокират пътища в големите градове в САЩ в знак на протест срещу задължителните ваксини“, се казва в изявление на министерството, цитирано от публикацията. Според агенцията протестите могат да започнат в Калифорния в средата на февруари, от там колоната от камиони ще се отправи към Вашингтон, а към нея могат да се присъединят шофьори от Канада.

„Ако стотици камиони се слеят в голям градски район, има потенциал за сериозни проблеми в транспорта, които ще засегнат федералното правителство, търговските съоръжения и службите за спешна помощ поради задръствания и възможни ответни протести“, смятат от министерството.

Вашингтонската полиция съобщи в свое изявление, че за момента не са получавали заявки за подобни протести, но е наясно какъв транспортен хаос ще настане. /БГНЕС

Вашингтон / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР