Шофьорите да внимават, възможни са навявания и усложнен трафик! Циклон

...
Шофьорите да внимават, възможни са навявания и усложнен трафик! Циклон
Коментари Харесай

Циклон носи студ, очакват се преспи

Шофьорите да внимават, вероятни са навявания и комплициран трафик!

Циклон ни носи сняг, мраз и вятър. Очаква се времето през днешния ден да се утежни и да се появят преспи, оповестява Нова телевизия. 

В идващите дни времето ще напомни по какъв начин наподобява същинската зима. Наблюдаваме класическа атмосферната настройка с развиване на просторен средиземноморски циклон, в композиция с мощно навлизане на леден арктически въздух, изяснява журналистът Николай Василковски, който сполучливо се преквалифицира в синоптик.

В събота до обяд преваляванията ще обзет съвсем цялата страна. Още в ранните часове от северозапад дъждът ще минава в сняг. Следобед до среднощ този развой ще продължи в Западна, Централна и Североизточна България с струпване на снежна завивка. Единствено в югоизточните региони преваляванията ще са от дъжд, с незначителна гръмотевична интензивност, само че в обилни количества. В неделя от среднощ до обяд снеговалежите от запад на изток ще понижават. Ще продължи да вали интензивно в Североизтока, където ще спре чак към обяд.

В по-късните часове в събота ще се усили вятърът – скоростта му ще е рисково висока на доста места в Северна България, най-много в крайния Североизток. Ще има условия за преспи и снегонавявания.

Снежната завивка в края на почивните дни ще е сред 5 и 15-20 сантиметра в равнините и до 40-50 сантиметра нов сняг в планините.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР