Шофьорите да се пренастроят психически за шофиране в зимни условия,

...
Шофьорите да се пренастроят психически за шофиране в зимни условия,
Коментари Харесай

МВР: Времето се влошава, шофирайте внимателно

Шофьорите да се пренастроят душевен за шофиране в зимни условия, прикани основен контрольор Николай Крушарски от Главна дирекция „ Национална полиция “, съобщи БГНЕС.
„ Това, което преди всичко би трябвало да създадем, е да обърнем внимание на всички водачи на моторни транспортни средства за идната прогноза, която даде Националния институт по метеорология и хидрология. От довечера, гладко през идващите 4-5 дни, времето ще бъде с наклонност за утежняване. Днес и на следващия ден се чакат превалявания от дъжд, които ще минават в сняг. Водачите, сядайки зад кормилото, да плануват изискванията, в които ще карат – да са деликатни и да съблюдават нужната отдалеченост “, съобщи Крушарски във връзка на утежняването на времето, а от там и на пътната конюнктура в страната.
Главен контрольор Крушарски предизвести водачите, че патрули на полицията ще реализират надзор във всяка една точка. По пътищата ще има ситуирани механически средства за засичане на превишена скорост, а при очевидни нарушавания, водачите ще бъдат спирани на пътя и глобени на място.
Допълнителни екипи ще обработват леките пътни произшествия, с цел да няма закъснение.
От Министерство на вътрешните работи напомнят, че през зимния сезон най-натоварени и рискови са планинските проходи и автомагистралите.
Стана ясно, че През празничните дни, до 3 януари, са открити 33 хиляди нарушавания за превишена скорост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР