Шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена със зимните

...
Шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена със зимните
Коментари Харесай

АПИ: Шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена със зимните условия! Над 1000 машини почистват

Шофьорите да карат деликатно и със скорост, съобразена със зимните условия и без внезапни маневри. Над 1000 машини почистват пътните настилки в регионите със снеговалеж сега. Работата на екипите не е серпантина, само че при продължаващи превалявания е невероятно пътищата да са почистени до асфалт.

Агенция „ Пътна инфраструктура " напомня, че поддържането на пътната инфраструктура е разграничено на четири равнища, регламентирани в Наредбата за поддържане и настоящ ремонт на пътищата от 2012 година Същите са условията и в Германия, и в редица други европейски страни.

В равнище „ А " на поддържане са пътищата с активност на придвижването над 4 000 моторни транспортни средства дневно, каквито са автомагистралите и първокласните пътища и направленията, свързващи прилежащи области. Допустимата дебелина на снежната завивка на платното при снеговалеж за равнище „ А " е 3 см. Максималният период за осъществяване на снегопочистващите действия от момента на прекъсване на снеговалежа или от момента на констатиране на заледяването до реализиране на условията за равнище „ А " е 2 часа.

В равнище „ Б " са пътищата с трафик сред 2 000 и 4 000 МПС дневно. Допустимата дебелина на снежната завивка на платното при снеговалеж е 5 см. Максималният период за осъществяване на снегопочистващите действия от момента на прекъсване на снеговалежа или от момента на констатиране на заледяването на пътищата до реализиране на условията за равнище „ Б " е 3 часа.

В равнище „ В " са пътищата с трафик сред 500 и 2000 МПС дневно. Допустимата дебелина на снежната завивка на платното при снеговалеж е 7 см. Максималният период за осъществяване на снегопочистващите действия от момента на прекъсване на снеговалежа или от момента на констатиране на заледяването на пътищата до реализиране на условията за равнище „ В " е 5 часа.

В равнище „ Г " са пътищата с трафик по-малко от 500 МПС дневно. Допустимата дебелина на снежната завивка на платното при снеговалеж е 10 см. Максималният период за осъществяване на снегопочистващите действия от момента на прекъсване на снеговалежа или от момента на констатиране на заледяването на пътищата до реализиране на условията за равнище „ Г " е 8 часа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР