Шофьори на линейки от различни населени места се събраха на

...
Шофьори на линейки от различни населени места се събраха на
Коментари Харесай

Шофьорите на линейки излязоха на протест, искат по-високи заплати

Шофьори на коли за спешна помощ от разнообразни обитаеми места се събраха на митинг пред здравното министерство с искане за нарастване на заплатите и възстановяване на изискванията на труд.

В митинга вземат участие и водачи от Спешна помощ от София, от Белоградчик и други незабавни центрове в страната. Tехните заплати са увеличени от 1 декември предходната година, само че при някои, по техните думи, нарастването е от 60 лева чисто. Протестиращите блокираха за няколко минути кръстовището на площад “Света неделя ”.

Според ръководителя на профсъюз отбрана Красимир Митов макар спомагателните пари за прехрана на незабавните центрове, които бяха отпуснати през декември предходната година, тези средства се пестят.

Ето какво споделиха протестиращи водачи:

„ Ние сме непрестанно на адреси, работим, защото екипите са доста малко, доста малко екипи и напрежението е доста огромно...За нощна промяна по 1 лев на час, това къде го има “.

Следобед в 17 часа профсъюз “Защита ” провежда автошествие, демонстрацията ще бъде против високите цени и спекулата у нас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР