Шофьорът на лек автомобил мерцедес, който спретна гонка с полицаи

...
Шофьорът на лек автомобил мерцедес, който спретна гонка с полицаи
Коментари Харесай

Дрогираният шофьор, който рани полицай - без книжка и с дебело крими досие

Шофьорът на лек автомобил мерцедес, който спретна гонка с служители на реда в събота вечерта и рани един от униформените край Бургас, като се изключи че е бил дрогиран, е и без брошура. Но пък с дебело престъпно досие.

Това стана ясно от изказване на районния прокурор на Бургас Иван Кирков.

Срещу 29-годишния престъпно проявен и осъждан Стоян Г. от ямболското село Джинот са повдигнати две обвинявания. Първото е за това, че е употребявал опасност, за да принуди орган на властта да пропусне нещо по работа - насочвайки автомобила си до местността „ Пода” против полицейския чиновник, го е заплашил и по този метод е осуетил осъществяването на инспекция по отношение на него.

Второто закононарушение е за това, че блъскайки полицейски автомобил, е предизвикал междинна телесна щета на полицейския чиновник, който е стоял в профил до автомобила, като действието е осъществено след приложимост на наркотични субстанции. Извършителят е избягал от местопроизшествието.

По първото обвиняване законът планува до 6 година затвор, а второто - от 1 до 6 година Според прокурор Кирков и двете могат да бъдат квалифицирани като тежки умишлени закононарушения.

Става ясно още, че през 2012 година и 2013 година арестуваният е осъждан за кражба на горива от коли и движимости от жилище, а през 2016 година - за нарушение на ограничаваща заповед, наложена му поради домашно принуждение. Миналата година пък е бил санкциониран за владеене на опиати.

29-годишният мъж е арестуван, а прокуратурата ще изиска непрекъснат арест.

Екшънът стартира към 19 ч. през вчерашния ден, в региона на контролно-пропусквателен пункт - Пода до кв. " Крайморие ", когато чиновници от Гранична полиция подава сигнал за прекъсване на лек автомобил мерцедес със софийска регистрация, чийто лидер не се подчинява и увеличавайки скоростта си продължава в посока Бургас. Последван е от длъжностен автомобил, като е поискано в допълнение полицейско подпомагане.

Мерцедесът минава през бул. " Тодор Александров ", ул. " Спортна ", ул. " Индустриална " и се насочва към местността Върли бряг по черни пътища. В центъра на Върли бряг, поради придвижване с несъобразена скорост, мерцедесът блъска два полицейски автомобила, паркирани с цел да блокират платното. При удара единият от тях отскача и наранява полицейски чиновник.

В опит автомобилът-беглец да бъде спрян, са създадени изстрели със стоп-патрони. Рикошет обаче ранява втори полицейски чиновник, който е настанен за наблюдаване в хирургично поделение на УМБАЛ-Бургас.

Мерцедесът е спрян на входа на Средец, арестувани са 29-годишният лидер и негов сателит на 41 година от Зимница.

Шофьорът е тестван за алкохол, при което дрегер отчел негативна проба, само че тази за опиати била позитивна за приложимост на амфетамин и метаамфетамин. Спътникът на водача също се оказал с позитивна наркопроба.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР