Шофьорът, който блъсна син седан Honda в китайското консулство в

...
Шофьорът, който блъсна син седан Honda в китайското консулство в
Коментари Харесай

Шофьор, който се блъсна в китайското консулство в Сан Франциско, се опита да намушка служител, който се отзова, преди да бъде смъртоносно прострелян, казва полицията

Шофьорът, който блъсна наследник седан Honda в китайското консулство в Сан Франциско предходната седмица, е бил въоръжен с нож и е имал зареден арбалет в колата си, преди да бъде убит и погубен от полицията, оповестиха управляващите в четвъртък.

31-годишният Джанюан Янг се вряза във фоайето на генералното консулство на Китайската национална република на 9 октомври малко след 15:00 часа. локално време, заяви полицията в Сан Франциско предходната седмица. Тогава полицията сподели, че няма други пострадвания.

В четвъртък полицейското ръководство на Сан Франциско организира кметство, на което се обърна към детайлности за това по какъв начин се е развила офанзивата против консулството. Длъжностни лица пуснаха 911 позвънявания и фрагменти от телесни камери на реагиращи служители на реда.

Едно видео демонстрира по какъв начин служител на реда идва на мястото и се натъква на постройка, вътре в която наподобява, че се е разрушил наследник седан. Докато служителят на реда си проправя път по-навътре в постройката, камерата се доближава до мъж, облечен в синя тениска и панталони, до момента в който покрива лицето му. В последна сметка мъжът е бутнат до стената, защото се чува глас, който го пита дали е въоръжен с револвер. Секунди по-късно служител на реда стреля с револвера си по мъжа, който по-късно се строполява на пода.

„ Когато сержантът и охранителят притиснаха господин Янг откъм гърба към стената, господин Янг се завъртя към сержанта и охранителя и сподели ножа в дясната си ръка “, сподели и.д. пълководец на полицията в Сан Франциско. Марк Им сподели на срещата в кметството.

" Г-н. Янг направи голям брой бързи замахващи придвижвания надолу с ножа към сержанта и охранителя “, добави Им.

Полицаи се виждат пред офиса за визи на китайското консулство, където по-рано транспортно средство се блъсна в постройката, в Сан Франциско, Калифорния, на 9 октомври 2023 година Американската полиция сподели, че е застреляла водач, чиято кола се блъсна в китайското консулство в Сан Франциско на 9 октомври 2023 година Говорител на полицейското ръководство на Сан Франциско сподели, че автомобилът се е блъснал във визовия офис на консулството в средата на следобеда, само че чиновниците не съумяха да кажат дали това е било съзнателно акт. (Снимка от Laure Andrillon / AFP) (Снимка от LAURE ANDRILLON/AFP посредством Getty Images) Полицейски чиновници се виждат пред визовия офис на китайското консулство, където по-рано транспортно средство се блъсна в постройката, в Сан Франциско, Калифорния, на 9 октомври 2023 година Американската полиция сподели, че е застреляла водач, чиято кола се блъсна в китайското консулство в Сан Франциско на 9 октомври 2023 година Говорител на полицейското ръководство на Сан Франциско сподели, че автомобилът се е блъснал във визовия офис на консулството в средата на следобеда, само че чиновниците не са могли да кажат дали това е тенденциозен акт. (Снимка от Laure Andrillon / AFP) (Снимка от LAURE ANDRILLON / AFP посредством Getty Images) Laure Andrillon/AFP/Getty Images

Преди чиновниците да дойдат на място, охранителите на консулството са употребявали пикантен спрей против Янг, сподели полицията.

Полицията събра зареден арбалет CenterPoint и стрели от местопроизшествието, споделиха те. Публикуваните фотоси на доказателства демонстрират арбалета и стрелите на задната седалка на авариралата кола, макар че претекстът остава неразбираем.

Според оповестените позвънявания на 911 очевидци споделиха, че е имало към 30 души във фоайето, когато кола се е врязала в постройката на консулството. Един от обаждащите се споделил на диспечер, че водачът съзнателно се е блъснал в постройката. Видео на очевидец също демонстрира повече от дузина хора, които бягат от постройката, до момента в който защитата се пробва да усмири Янг, до момента в който стои до авариралата си кола във фоайето.

 Видеоклиповете, записани от Сергий Молчанов, демонстрират по какъв начин колата се блъсна в консулството на 9 октомври и парчета се разпиляха по земята, до момента в който хората бягаха от постройката. class= Видеоклиповете, записани от Сергий Молчанов, демонстрират по какъв начин колата се блъска в консулството на 9 октомври и парчета се разпръскват по земята, до момента в който хората бягат от постройката. С общителното подпомагане на Сергей Молчанов

Подробностите излязоха нескрито, откакто полицията отхвърли да каже за какво е разкрила огън на мястото и дали водачът е бил въоръжен. Миналата седмица полицията също не сподели дали злополуката е била умишлена.

Видеоклиповете, записани от очевидеца Сергий Молчанов, демонстрират хора, които тичат около синя кола, разрушена в стена вътре в консулството, която е разпръсната с парчета. Миналата седмица Молчанов сподели, че е чакал да подаде документи за виза, когато колата се блъснала в постройката през основната врата и в стена единствено на метри от мястото, където седял.

Според Молчанов водачът излязъл от колата, викайки „ Къде е CCP? “ – явна отпратка към Китайската комунистическа партия. След това водачът почнал да се бие с защитата, сподели той.

„ Ужасени гости, в това число и аз, избягаха и по-късно дойде полицията “, добави Молчанов, отбелязвайки, че е чул два изстрела.

Миналата седмица генералното консулство на Китай в Сан Франциско съобщи в изказване, че злополуката е предизвикала „ съществени вреди “ и е сложила хората в животозастрашаваща обстановка. Консулството също прикани следствието да бъде „ осъществено експедитивно и да бъде прегледано съществено в сходство със закона “.

Началникът на полицията в Сан Франциско Бил Скот сподели, че са били връчени голям брой заповеди за обиск и са конфискувани доказателства от жилището на Янг, като добави, че все още не могат да разкрият претекст.

Тейлър Ромин и Кристъл Хейс от CNN способстваха за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР