Шофьор загина в петък в Южна Франция, когато кола се

...
Шофьор загина в петък в Южна Франция, когато кола се
Коментари Харесай

Шофьор загинал в инцидент е десетата жертва на протестите във Франция

Шофьор почина в петък в Южна Франция , когато кола се удари в камион на кръстовище, което бе блокирано от протестиращи " жълти жилетки ", оповестява " Ройтерс ". 36-годишният водач е умрял при случай покрай Перпинян.

Демонстранти не престават да нарушават трафика и през днешния ден. Към момента обстановката в Париж остава спокойна . Протестиращи се събират до Триумфалната арка и Монмартър. Както оповестява Министерство на вътрешните работи на Републиката, 4 000 служители на реда и жандармерия са мобилизирани , в това число повече от 1 200 в Париж.

Протестиращи се събраха покрай постройката на градската администрация на Версай. Властите са разрешили на " жълтите жилетки " да проведат проява, която има намерение да доближи до Версайския замък . В заявката за присъединяване са записани 1 400 души.

Самият замък и територията към него, в това число паркът и градините са затворени за обществеността .

 Френският парламент утвърди предложенията на Макрон за
Френският парламент утвърди предложенията на Макрон за " жълтите жилетки "

Сенатът ще прегледа предложенията на 28 декември

Вчера, Националното заседание (долната камара на парламента) на Франция утвърдиха в нощта против петък законопроект с предложение от Еманюел Макрон за излаз от рецесията, провокирана от митинга на " жълтите жилетки ".

" Глупости ", " блъф ", " спектакъл " и " капка в морето " са измежду непосредствените реакции, които посрещнаха телевизионната тирада на президента , в която той разгласи нарастване на минималната заплата и редица други финансови ограничения.

 Деветима са починалите при митингите на “жълтите жилетки” във Франция
Деветима са починалите при митингите на “жълтите жилетки ” във Франция

Девети човек е умрял тази заран в Ажан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР