Шофьор се вряза с автомобила си в претъпкана автобусна спирка

...
Шофьор се вряза с автомобила си в претъпкана автобусна спирка
Коментари Харесай

Жертви и ранени при нападение срещу автобусна спирка в Йерусалим

Шофьор се вряза с автомобила си в препълнена автобусна спирка в Източен Йерусалим, оповестява " Асошиейтед прес ".

При офанзивата са починали двама души, измежду които шестгодишно дете, а други петима са били ранени.

От израелската полиция оповестиха, че нападателят е бил убит на местопроизшествието. Според тях става дума за терористичен акт.

Това е следващият случай на принуждение в града. Атаката е била осъществена в Рамот - еврейско населено място в рамките на Източен Йерусалим.
 Двама са тежко ранени при нова пукотевица в Източен Йерусалим Обновена
Двама са тежко ранени при нова пукотевица в Източен Йерусалим

42 души са арестувани за разпит по отношение на вчерашното нахлуване

Напрежението в тази част на града, анексирана от Израел, само че която палестинците желаят за столица на своя бъдеща страна, се увеличи внезапно, откакто на 27 януари палестинец простреля пред синагога там седем души. Това беше от над десетилетие.

Израелската избавителна работа разпознава двете жертви като шестгодишно момче и мъж на към 20 години. От ранените петгодишно дете е в сериозно положение.

Ислямските въоръжени групировки " Палестински ислямски джихад " и " Хамас ", под чийто надзор е линията Газа, похвалиха офанзивата, само че не поеха отговорност за нея.

Израел смята целия Йерусалим за своя неделима столица, до момента в който палестинците желаят източната част на града, която бе завладяна от Израел по време на войната в Близкия изток през 1967 година, да бъде столица на тяхната бъдеща страна.
 Жертва и ранени при гърмеж до автобусна спирка в Йерусалим
Жертва и ранени при гърмеж до автобусна спирка в Йерусалим

По непотвърдена информация детонацията е бил породена от взривно устройство

Враждебните дейности в Източен Йерусалим и на Западния бряг ескалираха, откогато Израел ускори нападенията в окупираната територия предходната пролет, след поредност от смъртоносни набези на палестинци.

Близо 150 палестинци бяха убити на Западния бряг и в Източен Йерусалим през 2022 година, което я прави най-смъртоносната година за тези територии от 2004 година насам.

От началото на актуалната година 43 палестинци са били убити при разнообразни офанзиви - 10 от тях при престрелка предишния месец в Дженин в окупирания Западен бряг.

Миналата година новото крайнодясно държавно управление на Израел, водено от, упрекна предходното държавно управление в безучастие пред лицето на смъртоносната вълна от палестински набези, пораждайки въпроси по отношение на позицията му по отношение на палестинците в този миг на нараснало напрежение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР