Шофьор на училищен автобус влуди спасители, родители и няколко кметства

...
Шофьор на училищен автобус влуди спасители, родители и няколко кметства
Коментари Харесай

Шофьор на училищен автобус подлуди спасители с лъжлив сигнал

Шофьор на учебен рейс влуди спасители, родители и няколко кметства с припрян сигнал на тел. 112 за снежен капан край Стрелец. Около 8 часа на незабавния телефон бил насочен вик за помощ за закъсал в преспите учебен автобус дружно с деца в него, написа " Борба ".

Веднага по-късно била подхваната акция по спасяването от пожарната и полицията. Екипи спасители и от Българския червен кръст обходили региона, откъдето бил подаден сигналът от водача на автобуса, само че не разкрили нито автобус, нито даже закъсала кола край Стрелец. После обходили дестинацията до Виноград през Паисий. Тревогата била доста огромна, тъй като спасителите почнали да звънят на телефона, от който бил подаден сигналът, само че с него нямало връзка. Едва по обяд през вчерашния ден станало ясно, че въпросният учебно заведение рейс е превозил две учителки от Горна Оряховица до Виноград.
Там фактически имало повреда, само че лидерът я отстранил самичък. Независимо от това той обаче не се обадил наново на тел. 112, с цел да каже, че няма снежен капан за деца и възрастни и траял да кара. През това време кметствата и защитата към тях в Стрелец, Паисий и Виноград дружно с общината в Горна Оряховица също били вдигнати на крайник.
При инспекция в Стрелец се оказало, че през вчерашния ден сутринта нито едно дете не е тръгнало за учебно заведение нито за Драганово, нито за Виноград заради оповестената към този момент дървена почивка, оповестиха от кметството.

Служителите си създали труда персонално да търсят фамилиите на хлапетата, които би трябвало да са тръгнали с автобуса. Оказало се, че три деца пътуват до Виноград, още толкоз до Драганово и едно до Горна Оряховица, само че с различен транспорт. Вчера нито едно от децата не е излязло за учебно заведение поради снега. Същата информация получихме и от кметствата в Паисий и Виноград, където обясниха, че въпросният автобус е дошъл с две учителки, само че без деца и без проблеми.
„ Установили сме компанията транспортьор и в този момент търсям водача, който за нас е подал привиден сигнал за злополучие. Грози го санкция от най-малко 2000 лв. за това, което е направил, и няма да му се размине “, споделиха от полицията в Горна Оряховица.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР