Шофьор на тежкотоварен автомобил е бил задържан, след като прегазил

...
Шофьор на тежкотоварен автомобил е бил задържан, след като прегазил
Коментари Харесай

Шофьор на ТИР уби човек на пътя и избяга, откриха го в София

Шофьор на тежкотоварен автомобил е бил арестуван, откакто прегазил млад мъж и избягал от мястото на случая, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. В ранните часове през вчерашния ден на телефон 112 бе подаден сигнал, че на основен път Варна – София, в региона на газ-станция на западния излаз на град Велико Търново, е видяно безжизнено тяло на млад мъж.

Пристигналите на място екипи открили самоличността на умрелия – 22-годишен гражданин на с. Леденик.

Полицаите прегледали записите от камерите на околните бензиностанции, както и е била направена инспекция на транспортните средства, минали в сектора от пътя по време на случая.

Била построена версията, че вероятният извършител на тежкия случай е лидер на товарен автомобил, доказана и от безапелационното умозаключение на осъществената аутопсия, съгласно което транспортното средство, блъснало жертвата, е товарен автомобил.

Избягалият водач на ТИР е открит в София. Последвало и задържането на лидера – 45-годишен с букви В.С. от град Варна, който признал за случая.

По случая в Районно ръководство „ Полиция ” – Велико Търново е формирано досъдебно произвеждане, материалите по него са докладвани на прокуратурата.

Днес В.С. е притеглен в качеството на обвинен за позволения от него пътен случай и за това, че е напуснал. Наложена му е мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 1 000 лева, както и възбрана за „ овакантяване на рамките на страната “. Временно му е отнето свидетелството за ръководство на МПС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР