Шофьор на лек автомобил бе признат за виновен от състав

...
Шофьор на лек автомобил бе признат за виновен от състав
Коментари Харесай

3 години условно за мъж, прегазил и убил ученички

Шофьор на лек автомобил бе приет за отговорен от състав на Хасковския областен съд и бе наказан на 3 години условно с 5-годишен изпитателен период за породената при злополука гибел на две тийнеджърки.

Делян Делчев /38 г./ също така се лишава и от правото да ръководи МПС за 5 години, постанови още съдът.

На 29 юли 2016 година с колата си на пътя от парка "Кенана " към ханче "Клокотница " той прегази пътуващите с мотопед възпитаничките на локалната Природоматематическа гимназия "Акад. Боян Петканчин " Никол Щерева /15 г./ и Даяна Янакиева /16 г./.

Делото, което бе гледано по съкратеното правосъдно разследване, провокира огромен публичен интерес. Преди процеса съученици и другари на починалите девойки излязоха с отворено писмо, което бе качено в обществените медии, и в което се настояваше за почтен и обективен развой. Около 30 младежи участваха и на съвещанието в правосъдната зала.

След края на делото ръководителят на състава и административен началник на Окръжния съд Миглена Тянкова в съвсем половинчасова спонтанна лекция обясни пред младежите претекстовете на правосъдния състав за решението му, посочи смекчаващите и утежняващите виновността условия, използването на правните правила, и човешки изрече страдание към родителите и околните на починалите девойки за загубата им.

Делото може да бъде обжалвано или протестирано в Пловдивския апелативен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР