Шофьор на автобус почина в Пиргово, часове след завръщането си

...
Шофьор на автобус почина в Пиргово, часове след завръщането си
Коментари Харесай

Смразяващ кръвта разказ за смъртта на Трифон, прибрал се от Банско и починал мистериозно СНИМКИ

Шофьор на рейс умря в Пиргово, часове след завръщането си от Банско

По-рано през днешния ден стана ясно, че водач на туристически рейс в Банско е умрял часове, откакто се прибра вкъщи си в село Пиргово, Русенско. Близо половин ден околните не знаеха какво да вършат, защото се оказа, че институциите не са готови за сходен проблем.

60-годишният Трифон работел в Банско, като водач на рейс. Прибрал се през вчерашния ден следобяд, а тази заран брачната половинка му го е намерила примрял и е потърсила помощ.

„ Обадих се на нашата лекарка, с нея разговарях и тя към този момент задействала, кметът пристигна, и до момента в който сляза долу, към този момент не се чуваше да диша въобще.

Той по принцип работеше водач, туристи караше сред Банско и София, прехвърляния прави от летището.

Смятам, че не е умрял от ковид, защото му посиня лицето. Предполагам, че не е инфектиран, само че в случай че вероятно е инфектиран, нали би трябвало по някакъв различен метод да се работи.

И по този начин чакаме от 11 часа сутринта към този момент пет часа “, описа брачната половинка на умрелия Лидия Николова, представена от Булфото.






Заради необикновената обстановка лекарят не се е наел да издаде смъртен акт. Уведомени са полицията, регионалният шеф и Здравната ревизия, с цел да се вземе решение какво да се направи.

„ Надали някой си е помислял, че може да се получи подобен вид – индивидът ще реши да се прибере тъкмо по време на блокадата, която се прави, ще си пристигна и на идващия ден ще почине “, разяснява кметът на Пиргово Стефан Барбуков.

Притесненията на локалните хора са, че умрелият не е бил под карантина. Мъжът не е съобщил в кметството, че се е върнал от Банско и се движил свободно из селото. Бил е в магазина, седнал е и с няколко души да изпие по нещо.


След съвещания с националния щаб е взето решение тялото да бъде превозено със особено оборудвана кола за спешна помощ до моргата в УМБАЛ „ Канев “ в Русе. Там ще бъдат взети проби и ще се направи аутопсия.
От РЗИ дружно с кмета на Пиргово са издирени всички контактни лица, с които е общувал умрелият Трифон, ще бъдат известени и персоналните им лекари.

Председателят на Националния действен щаб ген. Мутафчийски разяснява, че съдебно-медицинска аутопсия ще даде отговор на въпроса за аргументите за гибелта.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР