Шофирането "газ-спирачка" е вредно за портфейлаЦените в последните месеци на

...
Шофирането "газ-спирачка" е вредно за портфейлаЦените в последните месеци на
Коментари Харесай

Горивото ви е скъпо? Тогава карайте умно

Шофирането "газ-спирачка " е нездравословно за портфейла

Цените в последните месеци на течните горива несъмнено ще диктуват да вършим икономии. Можем да пестим и без да слизаме от колата - просто би трябвало да караме мъдро, поучават от.

Рязкото каране е нездравословно

за портфейла, напомнят екпертите. Ако форсирате за щяло и нещяло, увеличавате подаването на горивна примес към мотора и вдигате разхода. Следете датчика за оборотите и избягвайте шофирането "газ -спирачка ". Дори в случай че карате остарял автомобил без оборотомер, звукът на мотора подсказва, в случай че сте прекалили с ускоряването.

Рязкото шофиране може да ни вкара и в други разходи - за честа промяна на накладки на спирачните дискове да вземем за пример. Замислете си - има ли смисъл да карате с цялостна газ, в случай че след 50 метра следва светофар, който свети алено, и ще ви спре. Когато се спускате по надолнище, махнете крайници от педала за газта, само че не изключвайте от скорост, тъй като тогава моторът ще се включи на луфт и ще хаби бензин. При по-дълъг престой - да вземем за пример в запушване, безусловно изключвайте мотора.

Намаляване на непотребните килограми

в колата също смъква разхода на горива. Хубаво е да се ревизира дали в колата, най-много в багажника, няма непотребни неща. При съществуването на в допълнение инсталирани багажници е добре да се махнат, когато не се употребяват. Всички други елементи, уреди или различен неща, които нямат отношение към пътуването с автомобила, също са непотребни. По този метод моторът няма да бъде ненужно натоварван при придвижване. Не бива да забравяме, че неспазването на броя на пътуващите в автомобила над оптималната носи опасности освен за сигурността на всички в купето, само че и също качва разхода на гориво.

Висококачественото масло е един от методите

да се понижи разходваното гориво. Качественото смазване на буталата на мотора и останалите движещи се елементи в него води до по-безпроблемната им работа освен в този момент, само че и отсега нататък във времето. Може да изхарчите повече пари за маслото от висок клас, само че за сметка на това резултатът ще бъде добър.

Налягането в гумите

също оказва съществено въздействие на разхода на гориво на автомобила. За това напомпаните добре гуми, само че не над предписаното за колата, оказва помощ. При по-меки гуми возилото има по-голяма повърхност на контакт с пътната настилка, което води до по-високо равнище търкане и надлежно противодействие. За да се преодолее то, моторът на колата би трябвало да работи по-интензивно и по този начин, въпреки и с малко, се качва разходът на гориво.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР