Шкафчето в банята е чудесно място за съхранение на тоалетни

...
Шкафчето в банята е чудесно място за съхранение на тоалетни
Коментари Харесай

Никога НЕ съхранявайте лекарства в шкафа в банята

Шкафчето в банята е отлично място за предпазване на тоалетни такъми, само че все пак е извънредно място за медикаменти. Температурата и влажността на банята могат да накарат медикаментите да се скапват по-бързо, в сравнение с е посочено на опаковката.
Срокът на валидност нормално е посочен някъде на кутията или шишенцето. Но доста медикаменти, изключително тези под формата на хапчета, могат да устоят много дълго време (дори по-дълго от периода на годност), само че единствено в случай че се съхраняват в подобаващи условия - на хладно, изсъхнало и мрачно място. Шкафовете в банята се провалят във всички тези посоки – те са топли (най-често тъй като имаш вградена лампа) и с висока мокрота.
 Край на недостига на хепарин по аптеките Край на недостига на хепарин по аптеките
Доставка от 300 000 опаковки нискомолекулярен хепарин одобри през днешния ден здравният министър проф. Костадин Ангелов. Те ще бъдат разпределени по...

Къде тогава би трябвало да е разположена домашната ви аптечка? По-доброто място би било чекмедже или кухненски долап (далеч от печката). Всяко лекарство има свои идеални условия за предпазване, тъй че е добра концепция да извършите малко изследване. Ще се изненадате, само че може би 30% от медикаментите, най-много тези, които са под формата на желатинови капсули или сиропи, би трябвало да се съхраняват в ледник.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР