Shitcoins се характеризират с краткосрочни повишения на цените, последвани от

...
Shitcoins се характеризират с краткосрочни повишения на цените, последвани от
Коментари Харесай

Внимание: влизате в света на шиткойните

Shitcoins се характеризират с краткосрочни покачвания на цените, последвани от внезапни спадове. Често са породени от вложители, които се възползват от краткосрочните облаги. Терминът постоянно се употребява за изложение на алткойни, или криптовалути, създадени, откакто биткойните стават известни.
Привлечена от блясъка на най-новата криптовалута с актрактивно име, стартирана от гореща попзвезда в обществените мрежи, тълпата от ново-крипто-инвеститори даже за момент не се замисли и вложи следващата доза долари в новия койн. Веднага всички побързаха да се похвалят във конгреси и мрежи за новата си облага, което вкара в играта още искащи за бързи облаги. Но когато един ден се разсъниха, в портфейлите им не беше останало доста...

Добре пристигнали в света на " шиткойните ", където новите вложители и тези, които са пропуснали да забогатеят с биткойн или етер, биват подлъгвани или ограбвани от онлайн шегаджии, пробутващи монети с извънредно изобретателни имена и без ясно предложение за стойност. Там, където логиката на психиката на FOMO (Fear of Missing Out - боязън да не пропуснеш възможността) се употребява до краен лимит, с цялостния си капацитет.
Реклама
Интересът към криптовалутите се усили доста след триумфа на bitcoin през годините. Те привлякоха и бизнеси, които желаят да се възползват от блокчейн технологията, с цел да основат свои лични алткойни (алтернативи на биткойн). С последния криптосрив ентусиазмът отстъпи място на страха, само че въпреки всичко циркулират разнообразни шиткойни, появяват се и нови.

Терминът " шиткойн " е индивидуален и може да се отнася до криптовалути без явна функционалност или мийм токени. Използва се и за изложение на евентуално подценени планове или такива с ниска пазарна капитализация. Ако търсим прилика с обичайните пазари - там това са пени сток акциите, такива на компании в неплатежоспособност или с много съществени финансови проблеми. Последните бяха обичани на армията дребни вложители, водени от форумите на Reddit.
Как работят шиткойните
При закрепено предложение на алткойн цената му би трябвало да зависи от търсенето. Определянето на предел на предлагането основава дефицит, защото вложителите схващат, че спомагателни токени няма да бъдат основани след избран миг. Повече токени теоретично биха понижили цената на техните притежания по същия метод, по който нова емисия на акции може да понижи цената на старите, известно и като размиване на капитала.
Реклама
Shitcoins са лесни за идентифициране, тъй като следват характерен модел. Освен това е елементарно да се създадат такива в блокчейна на Ethereum и Binance, лишава единствено 20-30 минути. В Coinmarketcap.com са регистрирани над 21 500 разнообразни криптовалути, голямата част от които са на практика неизползваеми и безполезни.

Въпреки че може да има прочут интерес към дадена монета, когато бъде пусната на пазара, цената й остава относително ниска. Следва експоненциално повишаване за къс интервал от време, защото вложителите стартират да се причисляват. Това е последвано от спад, породен от вложители, които продават монетите си, с цел да капитализират краткосрочни облаги. Често с такива монети се прави и pump and dump.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР