Широко разпространеното схващане, че електромобилите са подходящи и практични преди

...
Широко разпространеното схващане, че електромобилите са подходящи и практични преди
Коментари Харесай

Ето така новият Volkswagen ID.3 отговаря на въпроса: Ще стигне ли до морето?

Широко публикуваното разбиране, че електрическите автомобили са подобаващи и практични на първо място в градски условия към този момент е отживялост и новият на Volkswagen е ослепителен образец в тази тенденция. На първо място измежду преимуществата на във връзка с необятния диапазон от приложения и способи на приложимост несъмнено би трябвало да се спомене извънредно богатата гама от комбинации във връзка с задвижването.

Върховото осъществяване на ID.3, разполага с оптималната мощ 150 кВт (204 к.с.) и потенциалът на акумулаторната батерия доближава 77 кВтч – извънреден енергиен капацитет, с който електрическият автомобил може да измине до 550 км. Ето по този начин новият дава отговор на постоянно задавания въпрос в България: Ще стигне ли до морето?

е разполагаем и във версия, която разполага с акумулаторна батерия с потенциал 58 кВтч, задоволителна за изминаване на до 420 км., и с мощ 150 кВт (204 к.с.).

Базовата версия на, която ще бъде налична за клиентите в страната по-късно през 2021 година, ще употребява акумулаторна батерия с потенциал в размер на 45 кВтч и ще може да измине до 330 километра с едно зареждане по условията на стандарта WLTP. Очаква се и вид с мощ от 107 кВт или 146 к.с.

Благодарение на интерактивните асистиращи системи, способността за рекуперация и останалите функционалности за дейно потребление и оползотворяване на непотребната сила, лидерът на е оптимално улеснен в поддържането на най-благоприятен във връзка с енергопотреблението жанр на шофиране, при който заложеният от производителя пробег към този момент не е просто благопожелание или празно заричане, а жива действителност на пътя.

Нещо повече – опирайки се на помощта на модерните асистиращи системи, феновете на икономичното шофиране в имат изцяло реалистични шансове да преминат оттатък границите на пробега по WLTP даже и с нормалните за всяко фамилно странствуване пасажери и багаж, които по принцип не са заложени в условията на стандарта.

Разбира се, изминаването на дълги дистанции изисква избран жанр на шофиране с добра преценка на пътната обстановка и потребление на всички благоприятни условия на профила и релефа на маршрута за спестовност и възобновяване на силата. За благополучие, предлага мощна функционалност за рекуперация, опция за придвижване по инерция с минимални загуби от противодействие и вътрешно търкане, както и цялостна интеграция на електронните системи за надзор на задвижването, държанието и навигацията.

Една от присъщите особености и преимущества на новия да вземем за пример е способността му да разпознава другите типове кръстовища и знаците за ограничаване на скоростта независимо и надлежно да понижава скоростта без нужда от интервенция от страна на лидера, който получава цялостна информация за енергопотреблението и оставащия пробег в действително време и може да съобрази маршрута и възможните спирки по него с наличната мрежа от зарядни станции.

А в случай че се наложи да заредим по пътя?

Зарядната инфраструктура се уголемява непрекъснато с напъните на страната, общините и профилираните в тази област частни компании. Съществуват редица европейски стратегии за насърчаване на развиването на мрежата, която в това време има точки на цялата територия на страната, част от които бързозарядни.

Освен от общоприетата домакинска електрическа мрежа и домашните стенни зарядни модули, всички версии на могат да се зареждат и на публични станции с изменчив, прав и трифазен ток. При потребление на бързозарядна станция със 100 кВт да вземем за пример, разновидността на с най-голямата акумулаторната батерия с потенциал 77 кВтч може да набави нужната за изминаване на към 290 километра сила единствено в границите на 30 минути – задоволително време да изпиете едно кафе и да се освежите преди да потеглите без терзания към която точка на страната пожелаете…
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР