Широко разпространената от медиите новина, че капитализацията на NVIDIA е

...
Широко разпространената от медиите новина, че капитализацията на NVIDIA е
Коментари Харесай

NVIDIA отново струва под $1 трилион – положителният ръст на котировките се смени с отрицателен

Широко публикуваната от медиите вест, че капитализацията на NVIDIA е достигнала границата от $1 трилион, остана настояща безусловно няколко часа, защото даже цялостните резултати от историческата борсова сесия за компанията смъкнаха котировките под нужното равнище, а в сряда корекцията на курса от 5,7% дефинитивно лиши NVIDIA от участието ѝ в клуба на трилионерите.

Според Bloomberg сходен спад в цената на акциите на NVIDIA е най-силният за деня от 30 януари тази година. От друга страна, от дъното през октомври предходната година цената на акциите на NVIDIA се увеличи с повече от 250% и даже при настоящето си равнище, капитализацията ѝ демонстрира доверието на вложителите в капацитета на технологиите за изкуствен интелект, които оказват помощ на този американски чипмейкър да усили приходите си. Корекцията тази седмица евентуално е била породена от желанието на доста вложители да вземат облагите си при психически значимия връх на цената на акциите на NVIDIA.

Както изясняват анализаторите на Vital Knowledge, ползата на вложителите към скъпите бумаги на NVIDIA се изяснява просто: до момента в който всички участници на пазара приказват за капацитета на технологиите за изкуствен интелект, тази компания, с оптимистичната си прогноза за размера на приходите през настоящото тримесечие, красноречиво показва в близко бъдеще способността да монетизира този триумф.

Между другото, борсовите котировки на доста компании в бранша на полупроводниците през вчерашния ден последваха образеца на скъпите бумаги на NVIDIA. Акциите на TSMC паднаха с 3,8%, акциите на AMD паднаха с 4,8%, а акциите на Micron Technology поевтиняха с 4,5%. Открояваща се на този декор е единствено Intel, чиято стойност скочи с 6,5%, само че това беше подхранвано от оптимизма на основния финансов шеф, който тази седмица регистрира способността на компанията през настоящото тримесечие да набере 12 до $12,5 милиарда

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР