Широките възможности за притежание на оръжия в САЩ убиват все

...
Широките възможности за притежание на оръжия в САЩ убиват все
Коментари Харесай

1165 тийнейджъри загинали при въоръжени нападения в САЩ от началото на годината

Широките благоприятни условия за владеене на оръжия в Съединени американски щати убиват от ден на ден деца и, сочи статистика на управляващите в страната. Случаите, при които умират деца и младежи, варират от инцидентни произшествия, до престрелки в нарковойна или глупави разногласия като постове в обществените мрежи, споделя СиБиЕс, представена от БГНЕС.

Според специалисти безделието, породено от пандемията COVID-19, съчетано с лесния достъп до оръжия, е причина за множеството убийства с револвер. През годините случаите на убийства се усилват - от 991 смъртни случая през 2019 г, до 1165 през 2021 година, сочи уеб сайтът Gun Violence Archive. През 2020 година са починали 1 375 деца и младежи.
 Арестуваха 18-годишен юноша, стрелял в гимназия в Тексас Арестуваха 18-годишен юноша, стрелял в гимназия в Тексас
Полицията в американския щат Тексас задържа 18-годишен младеж, който извадил револвер в класна стая и стрелял с него по свои съучен...

Данните на ФБР също сочат отрицателни данни - на 28 септември Бюрото разгласява отчет, доказващ, че убийствата в Съединени американски щати са се нараснали с близо 30% през 2020 година, а убийствата измежду младежите са нарастнали с над 21%..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР