Шиитската групировка Хизбула и въоръженото крило на Ислямски джихад се

...
Шиитската групировка Хизбула и въоръженото крило на Ислямски джихад се
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН заседава извънредно заради конфликта в Израел

Шиитската формация " Хизбула " и въоръженото крило на " Ислямски джихад " се намесиха в спора сред " Хамас " и Израел.

Тази вечер Съветът за сигурност на Организация на обединените нации заседава изключително в Ню Йорк поради военните дейности в Близкия изток.
Израел няма желание да договаря с " Хамас " за мир, неговата задача е заличаването на това придвижване, съобщи пред публицисти непрекъснатият представител на Израел в Организация на обединените нации Гилад Ердан.

Във втория ден от спора в Близкия изток, Съветът за сигурност на Израел разгласи преход на страната в положение на война. Решението дава опция за по-силови ограничения против Хамас. Премиерът Нетаняху не разяснява рецензиите, че вчерашната офанзива е невиждан пробив в сигурността на Израел.

" Това, което става в Израел, не се е случвало в никакъв случай до момента, а ние ще се уверим, че няма да се повтори. Ще използваме цялата си мощ, с цел да унищожим " Хамас ". Ще им отмъстим за деня, в който почерниха страната ни. Всяко кътче, в което се укриват членове на " Хамас ", ще бъде съпоставено със земята. Призовавам жителите на Газа да я изоставен, тъй като ще нападаме на всички места ", сподели израелският министър председател Бенямин Нетаняху.

Израелската войска нападна с ракети и самолети селища в Газа и унищожи домове на членове на Хамас, предаде .От радикалното придвижване обявиха, че имат подготвеност да се борят дълготрайно и че възнамеряват да разширят обсега на нападенията си до Йерусалим и Западния бряг.

В същото време военното крило на палестинската формация " Ислямски джихад " съобщи, че е нанесла ракетни удари по израелския град Ашкелон. Подкрепяната от Иран шиитска формация Хизбула също изстреля ракети по израелски позиции, а в отговор от Тел Авив ускориха военното си наличие към ливанската граница.Военното крило на Хизбула е прието от Европейски Съюз за терористична организация.

Израелският министър на защитата подреди подготвеност за евакуация на крайграничните селища с Ливан и разпореди доставката на оръжие и патрони за жителите на обитаемоте места близо до бранша Газа.

Що се отнася до отвлечените от " Хамас " израелци, допуска се, че палестинската страна ще изиска замяна на заложниците против свои пандизчии в еврейската страна. Това направи довечера Ислямскси джихад. Групировката твърди, че държи 30 израелски жители. Израел получи спомагателна военна помощ от Съединените щати.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР