Шейсет и две годишната Кейти Хокул се озова под светлината

...
Шейсет и две годишната Кейти Хокул се озова под светлината
Коментари Харесай

Кейти Хокул стана първата жена губернатор на Ню Йорк

Шейсет и две годишната Кейти Хокул се озова под светлината на прожекторите след оставката нощес на губернатора на щата Ню Йорк Андрю Куомо, упрекнат в полов тормоз и несвоевременно поведение, обобщава Ройтерс.

Хокул е някогашен член на Конгреса от демократическата партия. Тя е заместител на губернатора на щата Ню Йорк от 2015 година Сега ще би трябвало да довърши третия четиригодишен мандат на Куомо, който завършва през декември 2022 година

Хокул става първата жена губернатор на Ню Йорк в неговата 233-годишна история.

Кариерата й в щата стартира през 2014 година, когато Куомо я кани да се кандидатира в тандем с него за губернаторското място. По това време неговият заместител Робърт Дъфи се отхвърля от преизбиране. Куомо и Хокул печелят и са избрани отново и през 2018 година

Като заместник-губернатор Хокул е ръководител на 10 съвета за икономическо развиване, които влагат в планове в щата. Тя е и заместник-председател на работна група, която се бори против пристрастеността с хероин и опиоидни препарати.

Хокул оглави акцията на Куомо, наречена " Достатъчно е задоволително " през 2015 година, ориентирана против половите похищения в колежанските кампуси.

Хокул е родена в Бъфало в Ню Йорк през 1958 година Родителите й са от работническата класа. Има пет братя и сестри. Омъжена е за Уилям Хокул, който е бил основен прокурор на западния правосъден окръг на Ню Йорк.

Дипломира се по право от Католическия университет на Вашингтон. След кариера като адвокат работи като юридически помощник на конгресмени и сенатори.

После става също част от Конгреса и оказва помощ за правене на законопроекти за финансиране на предизборните акциите и за имиграционните промени.

Хокул се разказва като " самостоятелна демократка ".

Снощи губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо от Демократическата партия се отдръпна поради обвиняванията в полов тормоз, които му насочиха 11 дами. Срещу него стартира и следствие, откакто го приканиха да се отдръпна или ще започват процедура по импийчмънт.

Президентът Джо Байдън също изиска Куомо да подаде оставка още когато излязоха изявленията в медиите. 

" Най-добрият метод да оказа помощ е да се отдръпва ", съобщи Куомо на конференция. Решението му ще влезе в действие след две седмици. Много е евентуално да бъде подложен на импийчмънт. 

Само преди година той беше атакуван от всички страни поради несправянето му с пандемията. Куомо е губернатор за трети мандат. Баща му - Марио Куомо, управляваше щата през 80-те и 90-те години. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР