Шествие на приятелството в подкрепа на Националната гражданска инициатива за

...
Шествие на приятелството в подкрепа на Националната гражданска инициатива за
Коментари Харесай

Шествието на приятелството за отмяна на запрещението ще се проведе тази вечер в София

" Шествие на другарството " в поддръжка на Националната гражданска самодейност за анулация на запрещението ще се организира довечера в София.

Организаторите на акцията упорстват за приемане на Закон за физическите лица и ограничения на поддръжка, които да оказват помощ на хората с интелектуални усложнения да излязат от обществената изолираност, в която се намират.

Един от уредниците на шествието и програмен шеф на фондация " Светът на Мария " Марияна Сирийска изясни, че шествието ще тръгне от 18.00 часа от Народния спектакъл.

" Още от 49-та съществува режимът на забраняване подобен, какъвто е регламентиран при нас, в нашето законодателство. Той, за жалост в действителност, е прекомерно рестриктивен, и това, което действително се случва вследствие на неговото използване, е, че индивидът става безволеви, изцяло зависещ. Ние дори го приравняваме от време на време, употребявайки думата плебей на своя аставник. Той няма право на безусловно никаква гражданска самодейност. Той няма право даже да бъдат съобразени неговите страсти, неговите сантименти, минимум кой да бъде настойникът му ", изясни Сирийска.

Поставените под забраняване у нас са 7000. Много други хора обаче са сложени в риск от забраняване, сподели още тя.

В звуковия файл можете да чуете детайлностите от изявлението на Диана Дончева с Марияна Сирийска.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР