Шествалентните ваксини за деца, които са част от имунизационния календар,

...
Шествалентните ваксини за деца, които са част от имунизационния календар,
Коментари Харесай

Шествалентните ваксини за деца са доставени в регионалните здравни инспекции

Шествалентните ваксини за деца, които са част от имунизационния календар, са доставени в Регионалните здравни инспекции. Това сподели в " Денят стартира " здравният министър проф. Христо Хинков.

" Шествалентните ваксини са обезпечени. Днес би трябвало да има задоволителни количества в РЗИ. Въпросът е решен ", добави проф. Хинков.

По думите му е образуван екип за ново остойностяване на клиничните пътеки.

" Проектът за Национална детска болница в Горна баня не е спиран. Не се търсят нови разновидности за болничното заведение, решението да се строи в Горна баня си остава - екипите са подготвени, работи се, отчуждават се парцели, ще проработи публичен съвет, който ще има консултативни функционалности, ще вземат участие експерти, посредством него се дефинират функционалността и профилите на болничното заведение. Проблемите са свързани с инфраструктурата. Транспортният достъп би трябвало да се усъвършенства. Няма да има хеликоптерна площадка. В началото на 2024 година ще имаме един хеликоптер, което не е въздушна незабавна помощ, екипите за него се образоват. Това е система, която се построява с години ", сподели още здравният министър.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР