Шестте най-големи опозиционни партии в Унгария обещаха да формират безпрецедентен

...
Шестте най-големи опозиционни партии в Унгария обещаха да формират безпрецедентен
Коментари Харесай

Опозицията в Унгария се обедини за сваляне на Орбан от власт

Шестте най-големи опозиционни партии в Унгария дадоха обещание да образуват невиждан съюз против премиера Виктор Орбан на парламентарните избори през 2022 година, осведоми Агенция Франс Прес.

Опозицията упреква Орбан, че насочва страната към авторитаризъм и я отдалечава от демокрацията и полезностите на Европейски Съюз . Министър-председателят на Унгария постоянно влиза в конфликт с Европейски Съюз за върховенството на закона, миграцията и човешките права.
 Новоизбраният кмет на Будапеща: Победата над Орбан е пример за триумф
Новоизбраният кмет на Будапеща: Победата над Орбан е пример за триумф

След поредност от девет изборни загуби от 2006 година

От 2010 година Орбан извоюва три поредни победи, най-вече поради промени в изборните правила.

Но той е уязвим, защото към половината от електоралния избор е за опозиционни партии.

Новият алианс, в който влизат леви, демократични и десни партии, излезе с обща декларация, в която декларира, че е " чул волята на техните гласоподаватели ". Съюзът се съгласи да сътвори обща стратегия за ръководство и да излезе с общи претенденти против ръководещата партия Фидес във всички 106 изборни региона.

Ако партиите не съумеят да се договорят за най-хубавия претендент по време на диалозите, те ще провеждат предварителни гласувания.

Новата тактика на опозицията бе отчасти приложена на локални избори предишния октомври и оказа помощ за обезпечаване на шокиращи победи в Будапеща и други районни градове.

Ако алиансът завоюва парламентарните избори през 2022 година, партиите дават обещание да ръководят дружно в " интерес на Унгария въз основата на съгласувана стратегия и правила ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР