Шестте най-големи американски банки никога не имали година с печалба

...
Шестте най-големи американски банки никога не имали година с печалба
Коментари Харесай

За първи път в историята: Уолстрийт надхвърли $100 милиарда печалба

Шестте най-големи американски банки в никакъв случай не имали година с облага от над $100 милиарда. Досега, написа Bloomberg.

Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. и останалите към този момент регистрираха над $111 милиарда за 2018 година Morgan Stanley ще направи цифрата още по-голямо, когато показа своите резултати за четвъртото тримесечие в четвъртък.

Банките могат да благодарят за резултата на данъчните облекчения, въведени от републиканците, както и на повишаващите се лихви, растежа на покупко-продажбите и взрива на комерсиалното банкиране.

JPMorgan и Bank of America Corp. регистрират рекордни години, а Goldman Sachs и Citigroup записват най-голямата си облага от финансовата рецесия насам. Впечатляващите цифри и оптимистичните мнения от водачите на банките може и да надвият страховете, че повишението на лихвите и рисковете от комерсиалната война поставят завършек на положителните времена за най-големите институции в бранша.

" Дали това е краят на цикъла? Не мислим по този начин ", споделя основният финансов шеф на JPMorgan Мариян Лейк. " Смятаме, че прогнозата за напредък на стопанската система към момента е мощна. Потребителите към момента са мощни и чакаме, може би по-бавно, само че продължаващ напредък на международната стопанска система ".

Индексът KBW Bank натрупа нови 11 % през този месец, с помощта на резултатите от последните три месеца на предходната година. През 2018 година той изтри 20 % - най-лошото показване за последните седем години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР