Шестокласничката, която беше ударена от учителка с чин по време

...
Шестокласничката, която беше ударена от учителка с чин по време
Коментари Харесай

Подробности за състоянието на пострадалата ученичка в с. Яна

Шестокласничката, която беше ударена от учителка с чин по време на час в село Яна, е отвън заплаха за живота, само че остава под наблюдаване в " Пирогов ". Детето е с контузия в региона на ребрата, уплашено и уплашено, разгласи бащата на момичето Христо Кондов пред BTV.
По думите му в опита си да се скара на съученичката, която стояла до щерка му, учителката повдигнала чина, след което го бутнала. Тя не желала да удари момичето, само че щерка му потърпевша. Оплакванията за болките пристигнали към 10 минути по-късно. Учителката излязла от стаята и не обърнала внимание на недоволствата на шестокласничката. Освен това Кондов акцентира, че живеят наоколо до учебното заведение, само че никой не им съобщил по телефона да вземат детето или да ревизират здравословното му положение. След като споделило, че има мощни болки, линенйка транспортирала детето до Пирогов.
Според Кондов това не е първи случай с въпросната учителка. Той описа, че дамата е посягала и повишавала звук и на други възпитаници.
" Тя е по-рязка в изрече си и прави повече забележки на децата ", оправда учителката Райна Стоилова - шеф на 116 ОУ " Паисий Хилендарски ". Въпреки това до в този момент не е получавано недоволство, посочи тя, само че не отхвърли, че в тази ситуация е употребена експанзия против учениците. Директорката към този момент говорила с учителката да бъде по-внимателна, тъй като децата реагират по-агресивно на държанието й.
Педагогът обяснил дейностите си с думите, че не схванала за удара в региона на ребрата на шестокласничката. Момичето не се е оплакало незабавно, след което си тръгнало и изпуснало часа по физическо.
Инспекторатът към министерство на образованието стартира инспекция по случая. На учителката могат да бъдат постановени санкции по Кодекса на труда.
Вижте по какъв начин министърът на образованието разяснява случилото се в ТАЗИ СТАТИЯ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР