Шестокласничка от Стара Загора се удави в градския канал. Момичето

...
Шестокласничка от Стара Загора се удави в градския канал. Момичето
Коментари Харесай

Как се стигна до инцидента с ученичката от Стара Загора?

Шестокласничка от Стара Загора се удави в градския канал. Момичето е било със съученици и другари, които са съобщили за случая на собствен преподавател.

11. главно учебно заведение се намира в квартала, през който минава част от канала, където е станал трагичният случай в Стара Загора. Там сега е пребазирано приблизително учебно заведение „ Христо Ботев “ поради ремонт в постройката, където всекидневно учат учениците.

„ Имало е и други възпитаници, освен от нашето учебно заведение. Всички те са доста уплашени, както и сътрудниците. От през вчерашния ден учебният психолог работи с тях “, сподели пред бТВ Мариана Христова, зам.-директор на СУ „ Христо Ботев “.

В момента текат следствени дейности на полицията и занапред ще се обясняват събитията към случая.

Децата най-вероятно са се разхождали и са играли там, а Мариана Христова няма визия за какво каналът не е бил обезопасен.

От Регионалния инспекторат по обучение са подготвени при нужда да окажат психическа помощ на учениците, учителите и родителите.

Инцидентът е станал след приключването на образователните занятия, тъй че по думите на Милена Йолдова, шеф на инспектората, отговорността не е на учебното заведение.

Каналът е благосъстоятелност на „ Напоителни системи “. Той е дълъг към 26 км и дребна част от него минава през града. В по-централната част той е обезопасен, само че там, където е старала нещастието, не е. Няма огради и има огромна растителност.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР