Шестима убити при стрелба в болница в чешкия град Острава.

...
Шестима убити при стрелба в болница в чешкия град Острава.
Коментари Харесай

Бабиш за стрелбата в болница: Резултат от промяна в психиката на извършителя

Шестима убити при пукотевица в болница в чешкия град Острава. Извършителят се самоуби, претекстовете му остават мистерия.

42-годишният нападател е стрелял по жертвите си отблизо разстояние, преди да избяга от мястото на престъплението. В издирването му се присъединили и два хеликоптера. Бил е локализиран в колата му и се е самоубил с изстрел в главата преди намесата на полицията. Идентифициран е като строителен механик в отпуск по болест.

Ян Хамачек, министър на вътрешните работи на Чехия: При идване на полицията той е бил още жив, само че е умрял от раната си след час и половина старания да бъде реанимиран. Извършителят на това извънредно действие е мъртъв.
Трагедията се е разиграла в чакалнята на лечебното заведение. Жертвите са четирима мъже и две дами. Съобщава се и за двама ранени. Няма потърпевши измежду медицинския личен състав. Става дума за самостоятелен акт, майката на причинителя сътрудничи на следствието, уточни министър председателят Андрей Бабиш.
Андрей Бабиш, министър председател на Чехия: Няма заплаха. Мисля, че случилото се е резултат от смяна в душeвността на причинителя на този отблъскващ акт.
Подобни нещастия са необичайност за Чехия. Днешният случай е най-тежък по рода си от 2015 година, когато нападател лиши живота на осем души в ресторант в град Ухерски брод, преди да извърши самоубийство.
 Шестима убити при пукотевица в болница в Чехия Шестима убити при пукотевица в болница в Чехия
Шестима души бяха убити, откакто въоръжен мъж откри огън в болница в чешкия град Острава, заяви министърът на опазването на здравето Адам Войтех.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР