Шестима души, от които петима журналисти, са загинали и над

...
Шестима души, от които петима журналисти, са загинали и над
Коментари Харесай

И САЩ се сдоби със своя трагедия Шарли ебдо, убити бяха няколко журналисти

Шестима души, от които петима публицисти, са починали и над 20 са ранени при пукотевица в редакцията на вестник " Кепитъл газет " (Capital Gazette) в Анаполис, американския щат Мериленд, съобщи БГНЕС.
Според полицията това не е терористичен акт в смисъла на осъществено нападение поради " Ислямска страна ". Стрелецът е арестуван - това е 34-годишният Зайн Мичъл Кройц. Той е бил разпознат посредством технология за различаване на лицата.
По-рано беше обявено, че той е развалил кожата на пръстите, с цел да затрудни определяне на личността му посредством пръстовите отпечатъци. Самият стрелец бе хванат, укривайки се под една от масите в редакцията и е отказал е да сътрудничи на следствието.
Засега главната версия е, че Кройц преднамерено е избрал редакцията, само че към момента не се прецизира за какво. " Това беше целенасочена офанзива против " Кепитъл газет ". Нападателят е влезнал в постройката с оръжие и е търсил своите жертви, движейки се по долния етаж ", означи ръководителят на окръжната полиция Бил Крампфт. По думите му допустимо е заподозряният да е бил обвързван с изданието " посредством обществените мрежи ".
Междувременно стана ясно, че редакцията на вестника е получавала закани, последната е била отправена в сряда. В момента се обяснява от кого са идвали заканите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР