Шестима братя са образували престъпната група, която вчера беше разбита

...
Шестима братя са образували престъпната група, която вчера беше разбита
Коментари Харесай

Шестима братя лихвари тормозели Димитровград

Шестима братя са образували незаконната група, която през вчерашния ден беше разрушена в Димитровград. Те са от ромски генезис. Вчера петима са арестувани, а един се търси. На брифинг ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров изрази убеденост, че с положителното подпомагане на сътрудниците от ГДБОП шестият ще бъде напълно скоро хванат.

Лихварите налагали лихви и до 100% на парични заеми, а в случай че лихвите не бъдат върнати, са налагали и наказателни наказания - побой, принуждаване към проституция, изнудване, закани и закани за ликвидиране, които са били в много недодялан вид и грубост. Стигало се е до такава степен, че избрани хора са напускали територията на България, с цел да работят в чужбина, единствено и единствено да се спасят. Най-лекият вид е било прехвърлянето на недвижими парцели, с които да бъдат върнати заемите.

Групата е работила в покрайнината на Димитровград и Хасково, а хората, които са употребили техните услуги, са от относително невисок обществен статус.

Работата на способените органи е почнала през месец август предходната година, в резултат на което са събрани голям размер от данни. При претърсванията са конфискувани доста доказателства за тяхната незаконна активност. Намерени са златни украшения - половин кг, и относително огромна сума пари, събрани от връщане на лихви.

Срещу арестуваните е формирано досъдебно произвеждане, като се чака в околните часове да бъде импортирана мярката им за неотклонение " задържане под стража ". И сега се правят претърсвания, изземвания, разпити на очевидци. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР