Шестима българи заемат позиции в топ 10 на световните ранглисти

...
Шестима българи заемат позиции в топ 10 на световните ранглисти
Коментари Харесай

Шестима българи заемат позиции в топ 10 на световните ранглисти по бокс

Шестима българи заемат позиции в топ 10 на международните класации по бокс, демонстрира информация след последното възобновяване на класациите от Международната федерация (ИБА).

Ергюнал Себахтин се намира на трето място в категория до 48 кг. Той зае пета позиция на Световното състезание в Ташкент, а водач е европейският първенец Сахил Алахвердови (Грузия), който го победи на четвъртфиналите.

В категория до 57 кг Хавиер Ибаниес, който бе ощетен на четвъртфиналите в Узбекистан, към този момент е четвърти, пишат от Българската федерация по бокс. На първо място е казахстанецът Серик Темирджанов, който завоюва сребро на международното. 

При 75-килограмовите Рами Киуан също е в топ 10. Националът прогресира до седмата позиция, където водач е Салваторе Каваяро от Италия. 

При дамите европейската шампионка Севда Асенова отстоява второто място при 48-килограмовите. Пред нея е само бронзовата медалистка от международното в Ню Делхи Алуа Балкибекова (Казахстан).

Светлана Каменова е на четвърто място при 57-килограмовите. Третата от Световното състезание в Индия резервира позиция, а водач остава шампионката в Ню Делхи – Ирма Теста (Италия).

Станимира Петрова заема осма позиция при 54-килограмовите. Тя бе спряна от тежка бъбречна рецесия за присъединяване в Ню Делхи. Първото място е за казахстанката Жаина Шекербекова.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР