Шести световен конгрес на информационните агенции под надслов Бъдещето на

...
Шести световен конгрес на информационните агенции под надслов Бъдещето на
Коментари Харесай

НДК посреща лидери на повече от 100 новинарски агенции

Шести международен конгрес на осведомителните организации под надпис " Бъдещето на новините " ще се организира в Националния замък на културата от през днешния ден до 15 юни.


Тържественото разкриване на форума е в 10 часа с присъединяване на президента Румен Радев. Домакин на интернационалното медийно събитие е Българската телеграфна организация.

Очаква се в дните на форума да дойдат водачи на повече от 100 водещи новинарски организации от пет континента, изтъкнати публицисти от най-влиятелните медии по цялото земно кълбо.

Ще се дискутират тематиките същински и подправени вести, навлизането на изкуствения разсъдък, финансирането и собствеността на медиите.

Световният конгрес на осведомителните организации се организира от 2004 година на всеки три години.

По думите на генералния шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев точно през организациите минава близо 80% от международната информация. За него обаче най-голямото предизвикателство е изкуственият разсъдък:
Максим Минчев: Тематиката на срещата демонстрира, че ние сме загрижени за това какво чака журналистическата специалност и по-специално агенционната публицистика. … В последните години нашата специалност се трансформира с часове. Следващите генерации ще живеят в изискванията на осведомителната ера, която си има свои закони. Навлизането на интернет е неизбежно. Навлизането на изкуствения разсъдък също, в това число в нашата специалност. Надявам се, че индивидът няма да остане непотребен, само че това, че ще се усилят местата, където той ще може да бъде заместен от изкуствен интелект, е повече от явно.  В София стартира международен конгрес на осведомителните организации В София стартира международен конгрес на осведомителните организации
Националният замък на културата е хазаин на Шестия международен конгрес на осведомителните организации, проведен в София от Българската телеграфна агенци...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР