Шести блок на Запорожската атомна електроцентрала, която днес беше обстрелвана

...
Шести блок на Запорожската атомна електроцентрала, която днес беше обстрелвана
Коментари Харесай

Пети блок на Запорожската АЕЦ е спрян, а шести работи на 60%

Шести блок на Запорожската атомна електроцентрала, която през днешния ден беше обстрелвана от украинските войски, работи на 60 % от потенциала си, а пети блок е трябвало да бъде спрян. Това заяви ръководителят на военно-гражданската администрация на Запорожка област Евгений Балицки.

" За страдание, пети енергиен блок не работи - трябваше да го изключим. Той беше спрян сутринта, преди към два часа, тъй като електропроводите бяха развалени и нямаше по какъв начин да се разпредели електричеството. Шести блок работи на 60%. Той доставя както освободената територия на Запорожка област, по този начин и самата централа, която би трябвало да поддържа режима на циркулация на охлаждащата течност ", сподели той по Първи канал.

Преди минути представител на МААЕ заяви, че задачата на организацията в Запорожие закъснява с три часа.

Мерките за сигурност в Запорожската атомна електроцентрала са засилени, съобщи членът на Съвета на основната администрация на Запорожка област Владимир Рогов.

По думите му „ всички сили са приведени в най-висока степен на подготвеност при положение на нови провокации от страна на Украйна “.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР