Шеста положителна проба за COVID-19 в блокираното от полунощ село

...
Шеста положителна проба за COVID-19 в блокираното от полунощ село
Коментари Харесай

Шеста положителна проба а COVID-19 в селото, поставено под карантина


Шеста позитивна проба за COVID-19 в блокираното от среднощ село Паничерево. Това разгласи пред Българска национална телевизия общинският кмет Мариян Цонев. Това беше доказано и на постоянния брифинг на Националния действен щаб за битка с ковид.

Гурковското село Паничерево е сложено под цялостна карантина със заповед на министъра на опазването на здравето. Вчера от болничното заведение в Стара Загора избяга болен с COVID-19 и се прибра с такси в Паничерево.

Селото е сложено под полицейска обсада, разнообразни полицейски постове, жандармерия са ситуирани в обитаемото място. Никой не може да влиза и излиза от село Паничерево.

Тези, които са на открито и имат непрекъснат адрес могат да се приберат през днешния ден до 20:00 часа, в случай че не го създадат, остават отвън обитаемото място.

Избягалият през вчерашния ден болен пациент е открит незабавно в дома си и е откаран със профилирана кола за спешна помощ още веднъж в болничното заведение. Шофьорът на таксито през целия ден през вчерашния ден се укриваше по неразбираеми аргументи, нощес той бе открит от полицията. Автоматично е подложен под 14-дневна карантина и все още не може да бъде разпитан. Не е ясно какъв брой хора е превозил след избягалия с ковид пациент.

“Възможно е той да се е възползвал от обстоятелството, че при започване на всеки работен ден неи приготвяме амбулаториите за работа и особено тази лечебница, която е обвързвана със бранша, в който той е настанен, е предопределена за работа с подозрителни за COVID-19 пациенти, тя е била готова, ключовете са били поставени във вътрешната страна на вратата, той се е възползвал от това и е напуснал своеволно клиниката. Това, което към този момент направихме, е да сложим под ключ целия бранш, с цел да можем да имаме въпреки всичко взор върху пациентите и да не се позволяват сходни изяви ”, изясни проф. Лилия Пекова - шеф на Инфекциозното поделение в УМБАЛ - Стара Загора.

“Хората към този момент са си по къщите, няма излизане, няма и влизане в селото. Направили сме организация в Общината, с цел да бъдат доставени артикули от компаниите до КПП-то. Навътре ще бъдат взимани от нащши общински съветници и от притежателите на магазините. За медикаментите по същия метод - рецептите ще бъдат давани на КПП-то и от там служебна кола на общината ще върви до аптеките и ще купува медикаментите. Никакви хора няма да влизат или излизат, единствено тези, които са на химиотерапия ще бъдат допускани отвън селото ”, споделя кметът на Общин Гурково Мариян Цонев.

“Има няколко случая за химиотерапия, ще се подхващат съответните ограничения, хората ще бъдат здравнообслужвани. Налагат се тези ограничения, с цел да се успокои всичко ”, добавя Атанас Граматиков - кмет на Паничерево.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР