Шест туби с гориво, свързани със самоделен взривател, бяха открити

...
Шест туби с гориво, свързани със самоделен взривател, бяха открити
Коментари Харесай

Париж на косъм от нов терористичен акт, полицията откри нещо страшно

Шест туби с гориво, свързани със самоделен взривател, бяха открити тази заран под камион на френско-швейцарското дружество за цимент „ Лафарж” в парижкия XIX регион, наоколо до околовръстното шосе, заяви Франс прес, като се базира на близки до следствието източници.

Това стана няколко дни откакто в жилищна постройка в Париж бяха открити газови бутилки, свързани с взривател, само че съгласно полицията двата случая не са свързани.

При предходния случай, датиращ от нощта на петък против събота, бяха задържани шестима души, от които двама са имали регистрации за радикализация.Тубите и взривателя са били открити сутринта от служащи, които поемали промяната си. Взривателят, по данни на полицията, е бил напълно обикновен.

Опитите за набези с контейнери, цялостни с гориво, зачестиха в Париж. През септември 2016 година в автомобил покрай Нотр Дам бяха открити няколко цялостни бутилки с газ (макар и без взривател). По случая беше арестувана група дами, бойци на групировката „ Ислямска държава”.

Според информация на в. „ Монд” филиалът на френската компания там е влезнал в контакт с бунтовници от „ Исламска държава” през 2013 – 2014 година, с цел да подсигурява действието на своя циментов цех в североизточната част на Сирия.Циментовата компания „ Лафарж”, която през 2015 година се сля с „ Холсим”, е разследвана за финансиране на терористични дейности в Сирия.

Този цех спря работа на 19 септември 2014 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР