Шест трамвайни линии започват да се движат със синхронизирано разписание

...
Шест трамвайни линии започват да се движат със синхронизирано разписание
Коментари Харесай

6 трамвайни линии ще се движат със синхронизирано разписание през уикендите

Шест трамвайни линии стартират да се движат със синхронизирано разписание през уикендите, оповестиха от „ Спаси София “. Още от тази събота трамваите по тези линии ще се движат през 5-минутни шпации.

“Щастливи сме, успяхме да създадем първата крачка в посока оптимизация на разписанията, тъй че градският превоз да бъде по-удобен и желан от гражданите”, сподели самостоятелният общински консултант Борис Бонев.

Според градските деятели един от главните проблеми на столицата е точно нередовният градски превоз.

От „ Спаси София “ обясниха, че в границите на първата фаза нови написания получават шест трамвайни линии - 3, 4, 8, 10, 12 и 18. Това значи, че по основните за София артерии като ул. „ Граф Игнатиев “, бул. „ Ал. Стамболийски “, бул. „ Кн. Мария Луиза “ и ул. „ Каменоделска “ до кв. „ Орландовци “ трамваите ще се движат през тъкмо 5 минути по време на уикендите.

Снимка: БГНЕС

Промяната планува и доста ускорение на някои трамвайни линии, които през почивните дни ще работят при съкратени написания.

От „ Спаси София “ работят и по ускоряването на шест тролейбусни линии дружно с въвеждането на новата бус лента по бул. „ Патриарх Евтимий”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР