Шест талантливи възпитанички на Националната гимназия за сценични и екранни

...
Шест талантливи възпитанички на Националната гимназия за сценични и екранни
Коментари Харесай

Талантливи ученици от Сценични кадри се представиха блестящо на национален конкурс

Шест надарени възпитанички на Националната гимназия за театрални и екранни изкуства в Пловдив бяха отличени в тазгодишното издание на Националния юношески конкурс за изящни, приложни изкуства и дизайн на Министерството на културата за надарени възпитаници в учебните заведения по изкуствата.

Ралица Илиева от 11 клас е класирана преди всичко в компетентност " Театрален, кино и ефирен декор/театрална кукла “. След нея на второ и трето място в тази категория са класирани Антония Драмчева и Преслава Кюртова, също от 11 клас в гимназията.

Десетокласничката Доротея Раичкова води класацията в " Рекламна графика/графичен дизайн “, а деветоксалничките Лейа Латева и Габриела Георгиева са класирани на второ и трето място в категория " Сценичен костюм “.

Победителите обявиха, че огромна заслуга за техните триумфи имат преподавателите им - Кънчо Касабов, по “Компютърна графика ", Доротея Христова по “Театрален грим и перуки ", Рада Хаджийска по “Сценичен костюм " и Елица Маринова, по “Театрална кукла ". Талантливите тийнейджърки, които ще получават едногодишна стипендия от Министерството на културата, обявиха своята благодарност към учителите си.

В състезанието със свои творби тази година са взели участие 326 възпитаници от VIII до XI клас от 12 учебни заведения по изкуствата в цялата страна. Само от Националната гимназия за театрални и екранни изкуства в Пловдив са се състезавали 13 души.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР