Шест руски балона бяха забелязани над Киев и повечето бяха

...
Шест руски балона бяха забелязани над Киев и повечето бяха
Коментари Харесай

Над Киев са свалени руски балони, твърдят властите

Шест съветски балона бяха видяни над Киев и множеството бяха свалени, откакто са били засечени от противовъздушната защита, заяви военната администрация на украинската столица. В известието се споделя още, че балоните може да са носили така наречен ъглови рефлектори и разследващо съоръжение. Но не се прецизира по кое време са прелетели над столицата, макар че в сряда в Киев бяха оповестяване въздушни паники.

" Според информация, която в този момент се обяснява, това са били балони, които се движат във въздуха, носени от вятъра ", написа военната администрация в приложението за известия Telegram. " Целта на стартирането им евентуално е била да се разкрие нашата противовъздушна защита и да бъде принудена да изразходва боеприпаси. " Малко преди известието, представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат сподели, че Русия, която нахлу в Украйна през февруари предходната година, може да употребява балони в нова акция, с цел да резервира своите ресурси от разследващи дронове. " Разузнавателните дронове като Орлан-10 в този момент се употребяват по-пестеливо (от Русия) и те си помислиха " Защо не използваме тези балони? " Така че те ги пускат ", сподели Игнат пред украинската телевизия.

По-късно той удостовери, че в сряда в столицата са звучали сирени за въздушна паника поради летящи в небето балони. Русия не разяснява незабавно известията за балони над Киев.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР