Шест новооткрити антитела в кръвта на пациенти, прекарали предшественика на

...
Шест новооткрити антитела в кръвта на пациенти, прекарали предшественика на
Коментари Харесай

Учени откриха антитела, неутрализиращи всички варианти на Ковид-19

Шест новооткрити антитела в кръвта на пациенти, прекарали предшественика на COVID-19 от 2002 година - SARS, и имунизирани против ковид е допустимо да преборят всеки негов вариант, заяви в. “Дейли мейл ”.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32702
Международен екип от учени откри, че най-мощното от тях - антитялото E7, обезврежда новите разновидности на COVID-19, да вземем за пример омикрон XBB.1.16, който беше отговорен за скока от 14% на нови инфектирани в Съединени американски щати. Учените от здравното учебно заведение Duke-NUS в Сингапур дефинираха, че Е7 блокира процеса, при който вирусът трансформира формата си, с цел да болести клетките.

Както истинският Коронавирус - SARS-CoV-2, по този начин и разновидностите алфа, бета, гама, делта и омикрон се показват едва в битката си против новите антитела, основани от клонирането на една неповторима бяла кръвна клетка.

Те се оказват ефикасни и против смъртоносния SARS от 2002 година, както и против други коронавируси, в това число тези, които се предават сред бозайници.

Предишни опити за създаване на лекуване с такива антитела са несполучливи, защото борещите се с вируса кафези губят успеваемост при по-новите варианти на болестта. Шестте нови антитела обаче са мощна композиция от два типа имунитет - натурален и от имунизация. Пациентите, в които те са открити, като се изключи че са прекарали истинския SARS, имат сложена ваксина на “Пфайзер ” против COVID-19.

“Новите данни дават обнадеждаващи доказателства, че панкоронавирусните ваксини са сполучливи, в случай че те могат да “обучат ” човешката имунна система по верния метод ”, показва основният създател на проучването Уанг Линфа - специалист по вирусите на прилепите, предава " 24 часа ".

От шестте антитела три се отличават като изключително ефикасни против всички тествани вируси, свързани със SARS, даже и да са в по-ниски концентрации, изяснява Чиа Уан Ни - постдокторант и част от изследователския екип. Освен Е7 другите две антитела, които са съумели да преборят 18 разнообразни ковид със “свръхмощна дарба ”, са наречени F1 и F5.

Е7 - най-силното от тях, може да се свързва по едно и също време с два белтъка на повърхността на вируса, като предотвратява опцията му да влезе в клетката и да я болести. Е7 е и най-ефективен против най-новите разновидности на заболяването, като омикрон XBB.1.16.

“Неутрализиращата мощ и обсегът на антитялото E7 надвишават всички други свързани със SARS антитела, на които сме попадали ”, разяснява Чиа. По думите ѝ “то резервира интензивността си даже против най-новите подварианти на омикрон, до момента в който множеството други антитела губят успеваемостта си ”.

Чиа и сътрудниците ѝ се надяват да разширят проучванията си върху новите антитела, с цел да разработят лекуване както за сегашните, по този начин и за бъдещите коронавируси. Учените си сътрудничат с Университета на Мелбърн в Австралия и Центъра за проучване на рака “Фред Хътчинсън ” във Вашингтон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР