Шест лица, съпричастни към отглеждането на нива с конопени растения

...
Шест лица, съпричастни към отглеждането на нива с конопени растения
Коментари Харесай

Удар на полицията! Разбиха ферма за марихуана край Брястовец!

 Шест лица, съпричастни към развъждането на равнища с конопени растения в землището на село Брястовец, са арестувани от чиновници на отдел " Криминална полиция ", отдел " Разследване ", бранш " Специализирани полицейски сили " и " Специализирани тактически дейности " към ОДМВР - Бургас и Районни ръководства – Поморие, Несебър и Пето районно ръководство - Бургас. На трима от арестуваните са повдигнати обвинявания и мярката за задържане е удължена за период до 72 часа.

Спец-операцията стартирала на 28 юли когато в село Брястовец  служители от отдел " Криминална полиция " задържали семейство от село Дъбник и 26-годишен несебърлия. Тримата обитавали вила, ситуирана наоколо до Брястовец, употребена за насочен пункт, от който се черпела вода за поливане и се съхранявали торове и добитата марихуана.

При претърсването на вилната сграда са открити и конфискувани 3 кг суха зелена листна маса и глави от съцветия, реагирали при направения полеви наркотест на марихуана, както и две торби със суха листна маса - канабис. Извършен е подробен оглед, като е установено, че равнищата с конопените растения съставлява особено заградено насаждение с близо 460 растения, снабдени със система за капково напояване, захранвана от вилната сграда чрез помпи. Открити са и голям брой торове, с които равнищата е подхранвана.

В лек автомобил " Сузуки Витара ", с бургаска регистрация, благосъстоятелност на 44-годишния " градинар " от Дъбник, паркиран наоколо до вилната сграда в Брястовец, са открити и конфискувани 500 гр суха зелена листна маса, реагирала при направения полеви наркотест на марихуана. В жилището на 26 годишния несебърлия, ситуирано в кв. " Черно море-3 " също е открита суха зелена листна маса / марихуана/.

Паралелно с дейности по задържане в Брястовец в региона след кръговото придвижване сред Поморие и Каменар, чиновници от бранш " Специализирани полицейски сили " към ОДМВР - Бургас и Районно ръководство – Поморие спрели лек автомобил " Мерцедес ", с бургаска регистрация, с който се придвижвали двама 26- годишни мъже от Ахелой. В багажника на автомобила е открита и конфискувана торба, съдържаща към 100 грама суха зелена маса / марихуана/,  а в дома на единия от мъжете е открита паричната сума от 8 000 лева в копюри от по 100 лв., за чийто генезис безработния мъж не могъл да даде съответно пояснение.

По същото време в Несебър чиновници от отдел " Криминална полиция " взаимно със чиновници от бранш " Специални тактически дейности " към ОДМВР - Бургас задържали 30-годишен несебърлия, в чийто дом, ситуиран на несебърската улица " Отец Паисий “, е открита и конфискувана още веднъж суха зелена листна маса / марихуана/.

По случая в ОДМВР - Бургас е формирано досъдебно произвеждане. Проведени са голям брой дейности по следствието, разпитани са очевидци и след докладване на събраните материали в Окръжна прокуратура – Бургас, по отношение на трима от арестуваните са повдигнати обвинявания и с прокурорско разпореждане мярката за задържане е удължена до 72 часа.

Работата по случая продължава от чиновниците на отдел " Криминална полиция “ и отдел " Разследване “ към ОДМВР - Бургас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР