Шест кръга преди края на сезона във Висшата лига мястото

...
Шест кръга преди края на сезона във Висшата лига мястото
Коментари Харесай

Солскяр се притесни за мястото на "Юнайтед" в топ 4 след загуба от "Уулвс"

Шест кръга преди края на сезона във Висшата лига мястото на " Манчестър юнайтед " в топ 4 е застрашено, откакто отборът загуби при гостуването си на " Уулвърхемптън " с 1:2. " Червените дяволи " претърпяха едвам втора загуба в шампионата под управлението на Оле Гунар Солскяр, само че тя идва във второ следващо посещение по-късно на " Арсенал " на 10 март.

" Юнайтед " поведе с хубав гол на Скот Мактоминей още в 13-ата минута, само че единствено 12 по-късно Диого Жота изравни. Португалецът получи прекрасен пас от Раул Хименес и се разписа от към 12 метра.

След почивката " вълците " стигнаха до триумф пред своите почитатели, откакто в 77-ата минута Крис Смолинг си вкара автогол, пробвайки да изчистри центриране на Джони Кастро.

" Юнайтед " игра и с човек по-малко, откакто Ашли Йънг получи два жълти картона в границите на едвам пет минути - сред 52-ата и 57-ата. Изгонването на опитния състезател беше и стотното в кариерата на рефера Майк Дийн във Висшата лига.

" Играхме превъзходни първи 20 минути, само че по-късно просто не бяхме на равнище. На този стадий нямам отговор какво ни попречи, тъй като от другата страна имаше доста мощен тим, който игра въодушевено. Мисля, че не бяхме на равнище и тази загуба не ни прави работа в борбата за топ 4 ", сподели Сослкяр.

Тимът има 61 точки и е пети. Такъв е активът на четвъртия " Тотнъм ", а шестият " Челси " има 60 точки. И двата отбора обаче са с мач по-малко. Мач в ресурс има и третият " Арсенал ", който е с 63 точки.

 Солскяр се тормози за мястото на
© Reuters

" Не сме в преференциална позиция по отношение на всички наши съперници, като обстановката се трансформира и може да се нуждаем от помощ от различен тим ", заключи Солскяр.

" Уулвърхемптън " е седми, като отборът продължи с положителното си показване. Извън отборите от Топ 6 " вълците " са тимът, спечелил най-вече точки против тях - 13 (три победи, четири равенства и три загуби).

Междувременно " Фулъм " стана вторият отбор, който изпада от Висшата лига. Съставът загуби с 1:4 гостуването си на " Уотфорд " и математически остава под чертата преди последните си пет мача. Загубата е девета поредна за " котиджърс ".

През уикенда изпадна и " Хъдърсфийлд ", който е на дъното с 14 точки, а " Фулъм " има 17.

Последният в зоната на изпадащите е " Кардиф " с 28 точки, а първият отбор над чертата е " Бърнли " с 33 точки, колкото има и 16-ият " Саутхемптън ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР