Шест години след терористичното нападение в южния френски град Ница,

...
Шест години след терористичното нападение в южния френски град Ница,
Коментари Харесай

Осем души се изправиха пред съд в Париж за терористичната атака в Ница през 2016 г.

Шест години след терористичното нахлуване в южния френски град Ница, при което починаха 86 души, а над 200 бяха ранени, през днешния ден в Париж се организира правосъден развой против осем души, за които се допуска, че са помогнали на нападателя, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.  

Днес следобяд в Съдебната палата във френската столица председателстващият арбитър Лоран Равио откри правосъдния развой, който по проект ще продължи три месеца и половина.

Обвиняемите - седем мъже и една жена - може да бъдат наказани на от пет години отнемане от независимост до пожизнен затвор. Трима от тях са упрекнати и в участие в терористична организация.

На 14 юли 2016 година, националния празник на Франция, 31-годишният тунизиец Мохамед Лауайеж Булел се вряза с камион в навалица от хора на крайбрежната алея в средиземноморския курортен град. Булел беше убит след нападението.

Тогава отговорност за нападението пое терористичната организация " Ислямска страна ". Въпреки доказателствата за радикализацията на причинителя, проверяващите не откриваха директно присъединяване на терористичната организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР