Шест души се борят за едно място Наплив от кандидат-пожарникари

...
Шест души се борят за едно място Наплив от кандидат-пожарникари
Коментари Харесай

Вълна от желаещи да станат пожарникари в Хасково


Шест души се борят за едно място

Наплив от кандидат-пожарникари в Хасковско - по шест души се борят за едно място в противопожарните служби в региона.

Днес изтече срокът за подаване на документи в състезанието, с който би трябвало да се запълнят общо 250 вакантни места за огнеборци в цялата страна. В Стамболово на промяна работят по двама пожарникари, а по норматив би трябвало да са трима.

„ Водачът пуска водата, пожарникарят гаси, а третият човек би трябвало някъде да го пресрещне с тупалка, с ръчна пръскачка, да го загаси” сподели пред bTV мл. Инсп.Петър Николов – пожарна работа Стамболово.

Според огнебореца Евгени Воденичаров всяка една секунда е от голяма важност, с цел да се стигне в точния момент и да се избави човешки живот. Затова би трябвало да са в цялостен състав.

Близо 20 претенденти ще се борят за трите вакантните места в Стамболово. За позицията не се изисква предходен опит в гасенето на пожари.

„ Все отново ще имаме някаква конкуренция по време на самия конкурс и се надяваме най-хубавите да бъдат позволени до заключителния етап”, разяснява за bTV гл. инсп.Николай Колев- н-к бранш в РДПБЗН- Хасково.

Въпреки че след състезанието щатът на службата в Стамболово ще бъде напълнен, действително първото дежурство на новите пожарникари ще бъде след година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР