Шест души са загинали при пътнотранспортни произшествия за второто тримесечие

...
Шест души са загинали при пътнотранспортни произшествия за второто тримесечие
Коментари Харесай

Шестима са загинали при катастрофи през второто тримесечие в област Видин

Шест души са починали при пътнотранспортни катастрофи за второто тримесечие на т.г.  в област Видин. Ранените са девет, при двама за първите три месеца на 2023 година Това рапортува основен контрольор Владимир Герасимов, шеф бранш „ Пътна полиция “ – Видин на съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата. То бе ръководено от регионалния шеф на област Видин Иво Атанасов. В него участваха заместител регионалния шеф Ани Арутюнян, ангажираните районни институции и общини, както и представителите на Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", които се включиха посредством видео-конферентна връзка.
По думите на Генади Янчовски от Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “- Видин пожарникарите са оказали подпомагане при 24 катастрофи по пътищата на региона.
Беатрис Иванова от видинското Областно пътно ръководство регистрира работата по поддържането и обезопасяването на републиканските пътища на територията на региона. По нейните думи най-вече средства са изразходвани за настоящ ремонт и разчистване на банкети, за поддръжка и ремонт на пътните настилки, в това число за изкърпване, за косене, изчистване на шубраци и кастрене на дървета, за спешни действия и други
Дейностите за сигурност на придвижването по пътищата, осъществявани от общинските администрации през второто тримесечие, са главно за настоящ ремонт на улици в обитаемоте места; ободряване хоризонталната маркировка и на пешеходни пътеки, слагане и замяна на пътни знаци.
Във връзка с подготовката за началото на новата образователна година през септември регионалният шеф прикани да се обърне навреме внимание на дейностите за обезопасяване на уличните сектори до учебните заведения и детските градини в региона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР