Шест души са задържани при специализирана полицейска операция, проведена в

...
Шест души са задържани при специализирана полицейска операция, проведена в
Коментари Харесай

Спецакция в Плевенско: Задържаха шест души

Шест души са арестувани при профилирана полицейска интервенция, извършена в Плевенска област. Образувани са пет бързи и едно досъдебно произвеждане. За това оповестяват от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОД на МВР).

Проверени са 348 души и 411 моторни транспортни средства. Извършени са инспекции на тринадесет пункта за черни и цветни метали, 10 заложни къщи, тринадесет автоморги, автосервизи и депа, на 21 питейни и увеселителни заведения, 25 търговски обекта. В региона са регистрирани седем закононарушения, свързани с опиати и с нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. За нарушавания са формирани 62 акта, както и 12 протокола по член 64 и член 65 от Закона за Министерство на вътрешните работи, прибавят от полицията в Плевен.

От там показват, че акцията е ориентирана към противопоставяне на престъпността и опазването на публичния ред. В нея са включени сили на всички районни ръководства, на Криминална, Икономическа, Пътна и " Охранителна полиция " при регионалната дирекция. Те са подкрепени от чиновници на Държавно горско стопанство.

Основните акценти в инспекциите са свързани с закононарушения против личността и собствеността на жителите, кражбите, противопоставяне на притежанието и разпространяването на опиати, на контрабандни артикули, надзор на водачите за недееспособност, ръководство след приложимост на опиати и алкохол, както и за съблюдаване на скоростните режими.

Материалите от профилирана акция са докладвани в Районната прокуратура в Плевен. Работата по случаите продължава.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР