Шест дружества са участници в обществената поръчка за проектиране, изграждане

...
Шест дружества са участници в обществената поръчка за проектиране, изграждане
Коментари Харесай

6 дружества кандидатстват за изграждане на тол системата

Шест сдружения са участници в публичната поръчка за планиране, създаване и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за прилагане на републиканската пътна мрежа. Това стана известно през днешния ден при отварянето на офертите в Агенцията " Пътна инфраструктура ".

Отворените предложения по реда на постъпването им в деловодството на АПИ са на:

Обединение „ БГ ПЪТ “, в което вземат участие: КОНТРАКС АД и АЙ СЕЛ ГЛОБЪЛ СОЛЮШЪНС ООД, Унгария;

КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС, в който са: Капш Телематик Технолоджис България ЕАД, Капш Телематик Сървисиз-Полша, Капш Трафикком-Италия, Капш Трафик Транспортейшън-Испания;

ТОЛЛНЕТ АД, Чехия;

СИЕЛА НОРМА АД;

Обединение „ ТЕЛЕТОЛ “ ДЗЗД, в което вземат участие: БТК ЕАД, Нованор ООД, Иком ООД;

Консорциум „ ТОЛ БЪЛГАРИЯ “, в който са: ТЕЛЕЛИНК ЕАД, СИЕНСИС АД, СИРМА СОЛЮШЪНС АД.

Срокът за осъществяване на публичната поръчка е 19 месеца. Индикативната й стойност е 200 млн. лв. без Данък добавена стойност.

14 са единствено за една година жалбите против публичната поръчка. 7 са прегледани и отхвърлени, заяви пред Българска национална телевизия ръководителят на Комисия за защита на конкуренцията Юлия Ненкова.

Две от компаниите, подавали най-вече тъжби против търга, са „ Мархинженеринг “ и „ Алтима България “.

„ Мархинженеринг “ е компания, записана в Суходол, само че с адрес за преписка в столичния квартал Младост. Оказа се, че на този адрес от дълго време няма такава компания, оповестява Българска национална телевизия.

Алмита България също не е на посочения в Търговския указател адрес. Фирмата е благосъстоятелност на хърватско софтуерно сдружение и капиталът ѝ е 100 лв..

И сега в Комисия за защита на конкуренцията има две висящи тъжби, по които следва изговаряне.

Ако планът не стартира както е по процедура, има авариен вид - страната да го разпореди на своя компания, в тази ситуация на " Автомагистрали ", сподели пред публицисти през днешния ден министърът на превоза Ивайло Московски.

Мисля, че построяването на тази система е едно от най-важните неща, които би трябвало да се случат в превоза. Докато няма заслужено таксуване, целият бранш " превоз " ще бъде дебалансиран, акцентира Московски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР