Шест дни след скандалната акция на пловдивската полиция в клуб

...
Шест дни след скандалната акция на пловдивската полиция в клуб
Коментари Харесай

Пловдивската полиция продължава лова на вещици сред клиентите на Bushido ВИДЕО

Шест дни след скандалната акция на пловдивската полиция в клуб „ Bushido ”, при която 400 души бяха съблечени, обискирани и унижавани, освен няма съответен отговор от Министерство на вътрешните работи за случилото се, само че и репресиите върху клиенти на заведението не престават, написа. Служители на регионалната дирекция обикалят домовете на малолетни гости, които същата вечер са били в дискотеката с изрядно попълнени заявления, и разпитват родителите им дали те са се разписали върху декларациите и знаят ли, че синовете/ дъщерите им са били на бар.

Въпреки че през вчерашния ден Окръжна прокуратура публично разгласи, че стартира инспекция по случая и посочи, че тя няма да бъде предоставена на регионалната дирекцията заради явен спор на ползи, от полицията не престават да се месят в следствието. Шести ден няма съответна реакция и от Министерство на вътрешните работи и никой от управлението на ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив не е отхвърлен до привършване на инспекцията. Това явно развързва ръцете на шефа на полицията Васил Костадинов, който търси избавителен вид да излезе от обстановката.

Тормозът над клиентите, които във въпросната вечер са били разсъбличани и проверявани, продължава.

„ Не стига, че ни държаха като заложници и ни унижаваха, а и през днешния ден пред нас са пристигнали служители на реда с патрулка и са разпитвали майка ми дали тя е знаела, че същата вечер съм бил на дискотека и дали е дала единодушието си. След това са я предиздвикали да разпише някакъв протокол. Това е извънредно неприятно - какво ще си помислят съседите. Не разбирам за какво полицията ни третира като някакви нарушители, в случай, че ние бяхме там само да се забавляваме. Аз бях на рождения ден на мой другар, дружно с още няколко индивида. Всички ни третираха по един и същи метод – чакахме на опашка, по-късно ми записаха данните, ревизираха ми джобовете, накараха ме да си смъква панталоните, по-късно и бельото и да клекна. Това в никакъв случай преди не се е случвало и е непоносимо ” описа 17-годишният Мартин. Той навършва 18 години след три месеца и е бил там с пълновръстен компаньон. Категоричен е, че на входа декларацията му е била тествана.

Мартин не е единственият малолетен, чиито родители са разпитвани. Към родителите на няколко девойки от Ивайловград също са били отправени сходни въпроси. 

TrafficNews се свърза с шефа на комплекса Венета Райнова, която съобщи, че във въпросната вечер всички малолетни лица са влезнали с заявления и придружители, като при полицейската инспекция те са били тествани. Тук идва и резонният въпрос, в случай че служителите на реда са имали подозрение за истиността на декларациите, за какво не са се обаждали на родителите още същата вечер, а ги разпитват седмица откакто абсурдът избухна в медиите?

Интересно какъв ще е идващият избавителен ход?
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР