Шест държави на африканския континент - Египет, Кения, Нигерия, Сенегал,

...
Шест държави на африканския континент - Египет, Кения, Нигерия, Сенегал,
Коментари Харесай

Шест африкански държави ще получат технология за производство на иРНК ваксини

Шест страни на африканския континент - Египет, Кения, Нигерия, Сенегал, Тунис и Южна Африка - ще получат технологията, нужна за произвеждане на лични ваксини против ковид въз основата на рибонуклеинова киселина. Това съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус на шестата среща на върха на представителите на Европейски Съюз и Африканския съюз в Брюксел, предава. 

В известието СЗО напомня, че през 2021 година е бил основан световен хъб за трансфер на иРНК технологии, с цел да поддържа производството на ваксини в страни с ниски и междинни приходи. Първоначалната задача на хъба е незабавно да усили производството на ваксини против COVID-19, само че има капацитет да създава и други медицински артикули. 

Както Гебрейесус акцентира, пандемията от COVID-19 ясно сподели, че разчитането на дребен брой компании за обезпечаване на световното доставяне с съществени медицински консумативи е изпълнено с опасности.

" В средносрочен до дълготраен проект най-хубавият метод за реагиране при изключителни обстановки и реализиране на универсално здравно покритие е доста увеличение на потенциала на всички райони за произвеждане на артикули, свързани със здравето вкъщи ", сподели той. 

Към 17 февруари СЗО е получила 416 614 051 инфекции и 5 844 097 смъртни случая по целия свят от началото на пандемията. Броят на инфектираните се е нараснал за миналото денонощие с 2 023 138, а на умрелите - с 10 994. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР