Схема за пране на пари разби Икономическа полиция в Пловдив.

...
Схема за пране на пари разби Икономическа полиция в Пловдив.
Коментари Харесай

Мащабна схема за пране на пари разкриха в Пловдив

Схема за пране на пари разруши " Икономическа полиция в Пловдив ". Тя е работила в продължение на 3 години, а насъбраната облага е над 700 000 лева Измамата е включвала продажба на маратонки, реплика на известни марки през четири уеб страницата. Стоката е била скрита в особено построен скришен склад.
Получените пари са били изпрани при построяването на обреден дом и 4-етажна кооперация без документи.

" Става дума за търговия с маркови артикули без единодушието на притежателя им - маратонки, импортирани от Турция и продавани по интернет ", стана ясно на незабавен ексклузивен брифинг на Окръжна прокуратура - Пловдив и ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив.

Парите са били изпращани на един от главните уредници на персоналната му сметка, а след това превеждани на друга сметка на комерсиално сдружение.



Двама братя стоят зад това - единият е разгласен за общодържавно търсене, другият е арестуван. Водили са висок стандарт на живот. С част от парите са издигнати ритуален дом и и жилищна постройка ", това сподели окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов.

" Това са фалшификати на " Адидас " и " Найк ", конфискувани са мобилни телефони, арестувани са общо 10 лица. Разполагаме с задоволително доказателства за осъществено закононарушение. Дневният оборот в избрани дни е достигал до 20 000 лв.. Схемата е работила от 3 години ", посочи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР