Шефовете на УЕФА посочват смекчаващата позиция на Украйна, за да успокоят безпокойството от частичния обрат на руските отбори

...
Решението на УЕФА тази седмица предизвика възмущение сред някои европейски
Коментари Харесай

Решението на УЕФА тази седмица предизвика възмущение сред някои европейски нации, включително Англия и Украйна, които заплашиха да бойкотират мачовете срещу Русия.< /p>

Но в рамките на УЕФА има убеждение, че има несъответствия в опозицията.

Sky News по-рано разкри несъгласие в частната среща на изпълнителния комитет на УЕФА с трима от петимата вицепрезиденти на управителния орган разбраха, че са се противопоставили на предложението и на техния президент Александър Чеферин.

Източници казаха, че противни гласове - включително бившият главен изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил - са били разрешени, тъй като комитетът от 20 души е взел решението да проправи пътя за мъжки и женски национални отбори от Русия да участват в квалификациите за Европейското първенство за младежи до 17 години от следващия месец.

Това доведе до обявяването на Футболната асоциация на Англия да откаже да играе срещу руски отбори – позиция, подкрепена от правителството на Обединеното кралство като един от най-близките съюзници на Украйна.

Трима вицепрезиденти на УЕФА се противопоставиха на прекратяването на пълната забрана за руските отбори

Украинският футбол ръководителите написаха до националните асоциации в цяла Европа в четвъртък, призовавайки ги да бойкотират всички мачове срещу руснаците като номинално неутрална страна.

Но се разбира, че ръководството на УЕФА лично посочва на футболните служители несъответствията в опозицията на пускане на Русия обратно в младежките първенства.

Изображение: Предполага се, че Дейвид Гил (вдясно) е бил против решението

Те подчертават как украинското министерство на спорта смекчи позицията си през юли - ефективно сложи край на забраната за участие на спортисти на повечето събития, където се състезаваха руснаци.

Решението на УЕФА насочи вниманието към младежките състезания, които обикновено нямат профил - без големи телевизионни сделки или финансови награди.

УЕФА изготвя условия за влизане, които биха гарантирали, че децата вече не се наказват за действията на възрастни, стига да не се използват руското знаме и националните цветове.

Непосредствената топлина може да бъде премахната от тежката ситуация, ако това е не е постигнато навреме, за да може Русия да участва в квалификациите следващия месец за U17s Euro.

Домакинът на турнира за жени Швеция заяви, че ще се противопостави на руски отбор, който се е класирал, да бъде допуснат в страната следващия май, за да играе.

Но Sky News по-рано съобщи, че най-високопоставеният старши вицепрезидент на УЕФА, бившият президент на шведската федерация Карл-Ерик Нилсон, не се присъедини към групата, която се въздържа при гласуването и гласува за частичното връщане на руските отбори.

Изображение: Г-н Нилсон (вляво, на снимката през 2019 г. с Александър Чеферин) гласува за промяната

Г-н Нилсон каза на шведското издание Fotbollskanalen в петък, че не „разпознава“ „описанието“ на ролята си в решението на Sky, макар че не отричайки как е гласувал или коментирал директно това.

Той наистина заяви, че забраната за старши руски отбори ще остане в сила, докато войната продължава - отразявайки позицията на УЕФА, изразена от г-н Чеферин.

Водещата опозиция на срещата дойде от г-н Гил, заедно с уелския служител Лаура Макалистър и бившия шеф на полската федерация и играч и мениджър на Световното първенство Збигнев Бониек.

УЕФА отказа да коментира частни дискусии.

Нямаше отговор от украинското правителство или футболната асоциация.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР